• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Opetusalan politiikkaa

OAJ on aktiivinen koulutus- ja työmarkkinapoliittinen vaikuttaja. Toimintamme lähtökohtana on opettajien edunvalvonnan lisäksi koulutuksen, kasvatuksen ja tutkimuksen kehittäminen. Vaikutamme koulutuspolitiikkaan sekä kansallisesti että kansainvälisesti ja otamme kantaa koulutuksen uudistamista koskeviin linjauksiin.

 

OAJ tarjoaa ratkaisuja

Tulevaisuuden kestävä Suomi tehdään koulutuksella

OAJ vaatii koulutuspolitiikkaan suunnanmuutosta: rahoitusta on lisättävä, leikkauksia vältettävä.

OAJ:n tavoitteet

Oppimisen tuen ketju toimivaksi varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle

Oppimisen tuen ketjusta pitää saada yhtenäinen ja vahva ja sen pitää ulottua varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle, vaatii Opetusalan Ammattijärjestö OAJ. Järjestö on laatinut oman mallinsa oppimisen tuen ja siihen kuuluvan erityisopetuksen ongelmien korjaamiseksi.

Tuki toimivaksi

Opettajarekisteri on nyt ajankohtainen

OAJ;n pitkäaikainen tavoite opettajarekisterin perustamisesta etenee. Tutustu OAJ:n näkemyksiin: miksi Suomeen tarvitaan opettajarekisteri tarvitaan ja millainen sen pitäisi olla.

Opettajarekisteri

Jatkuva oppiminen: 11 ratkaisua

OAJ kannattaa maan hallituksen pyrkimystä uudistaa jatkuva oppiminen. Olennaista on varata uudistuksen toteuttamiseen riittävät resurssit. Tutustu OAJ:n 11 ehdotukseen, joiden avulla jatkuvan oppimisen uudistus saadaan maaliin.

Jatkuva oppiminen

Koulutus on tulevaisuusinvestointi

OAJ näkee koulutuksen investointina tulevaisuuteen. Siksi koulutuksen määrärahoja pitää kasvattaa ja olemassa olevat resurssit käyttää viisaasti, jotta niiden avulla saadaan aikaan mahdollisimman paljon uutta osaamista ja hyvinvointia.

Koulutuksen rahoitus