Sökresultat för "Utbildning avgör"

Många invalda i riksdagen från sektorn för utbildning och forskning

Fler än 30 personer från sektorn för utbildning och forskning blev invalda i riksdagen. OAJ gratulerar alla utbildningsvänliga riksdagsledamöter – både nyinvalda och ledamöter som fick förnyat förtroende!

24.04.2019 Nyheter
Finansieringsunderskott inom vuxenutbildningen, lärarnas ork prövas – läs AKOL:s hälsningar till beslutsfattarna

Ökad byråkrati och fungerande arbetsteam som slopats prövar lärarnas ork inom vuxenutbildningen. Det här framgår av en medlemsenkät som vuxenutbildarnas förbund AKOL har gjort. Ordföranden Maarit Rahkolas budskap till beslutfattarna är att det behövs mera pengar och en finansieringsmodell som stöder lärandet.

12.04.2019 Nyheter
Inneluftproblem måste åtgärdas och staten stå för kostnaderna – det anser finländarna och nästan alla partier

Statligt stöd behövs för att lösa inneluftproblemen. Det här anser nio av tio finländare och nästan alla partier. Av riksdagspartierna är det bara samlingspartiet som är av annan åsikt.

02.04.2019 Nyheter
Gallup om utbildningen: Medborgarna kräver undervisning i smågrupper till stöd för lärandet

Finländarna är positivt inställda till utbildning och anser att politikerna borde vara mera intresserade av utbildning än vad de är idag. För att besegra inlärningssvårigheter krävs mera stöd för lärandet och att eleverna vid behov får smågruppsundervisning. Det här framgår av en gallupundersökning som Taloustutkimus har gjort för OAJ.

20.03.2019 Pressmeddelande
Finland har misslyckats med att integrera invandrare – OAJ kräver mera språkundervisning och att konkurrensutsättningen av integrationsutbildningen slopas

Inlärningsresultaten för barn med invandrarbakgrund ligger i genomsnitt nästan två skolår efter resultaten för infödda barn. OAJ som idag publicerade Integrationskompassen 2019, kräver mera språkundervisning för invandrare inom alla utbildningsstadier.

07.03.2019 Pressmeddelande
OAJ inför EU-valet: Utbildning avgörande för integrationen och i stävjandet av klimatförändringen

Bara genom satsningar på utbildning, forskning, utvecklingsarbete och innovationer kan Europa behålla sin konkurrenskraft. Undervisningssektorns Fackorganisation publicerar konkreta förslag som lyfter Europa till en föregångare i kampen mot klimatförändringen.

02.03.2019 Pressmeddelande
Lösningar för Europa 2019

Ojämlikheten, marginaliseringen och till exempel arbetslösheten kräver nytt tänkande av oss både i Finland och i övriga Europa. När framtiden känns osäker och otrygg behöver vi lösningar för en bättre morgondag och en bättre framtid. Som tur vet vi redan svaret, eller hur? Fostran. Utbildning. Vetenskap. Forskning. #utbildningavgör #koulutusratkaisee

02.03.2019 Publikation
OAJ kräver: Nu måste man få bukt med gruppstorlekarna och personaldimensioneringen i daghemmen

För stora barngrupper och för få lärare inom småbarnspedagogiken. OAJ har redan länge krävt att problemen ska åtgärdas.

01.03.2019 Nyheter
Educa har öppnats –mässan är ett viktigt fortbildningsevenemang för lärarna

Educa har inletts. Årets tema är kommunikation och växelverkan som är A och O i lärarnas och chefernas arbete. Finlands ledande utbildningsevenemang ordnas i Helsingfors Mässcentrum fredag och lördag den 25–26 januari.

25.01.2019 Nyheter
OAJ:s arbetsmarknadsmål inför riksdagsvalet 2019

OAJ:s arbetsmarknadsmål inför riksdagsvalet 2019. #utbildningavgor

05.10.2018 Publikation