Sökresultat för "Yrkeshögskola"

Läsårsstart onsdag 4.8 kl. 9: Följ med webbsändningen från pressträffen

Välkommen till OAJ:s läsårsstart onsdagen den 4 augusti. Vi streamar pressträffen som börjar klockan 9 i Akavahuset i Helsingfors. OAJ:s ordförande Olli Luukkainen har ordet och på plats finns också FSL:s ordförande Inger Damlin.

03.08.2021 Nyheter
Hälsning av republikens president till alla elever, studerande och lärare – Se videon!

Republikens president Sauli Niinistö tackar i en videohälsning alla barn och ungdomar samt lärare och annan personal i skolor, daghem och läroanstalter för det gångna läsåret. 

05.06.2021 Nyheter
Lärarna i Finland valdes till årets utbildningspåverkare – yrkesskickligheten har framhävts i undantagsförhållandena

Utmärkelsen Årets utbildningspåverkare 2020 gick till de finländska lärarna. OAJ:s ordförande Olli Luukkainen offentliggjorde OAJ-styrelsens val vid den digitala Educa-mässan.

30.01.2021 Nyheter
Coronatiden belastar högskoleanställda – svara på enkäten och hjälp till att få bukt med missförhållanden

Fram till den 7 december pågår en enkätundersökning för att kartlägga de anställdas erfarenheter av undantagsperioden vid universitet och högskolor. När du svarar på enkäten hjälper du till att stödja utvecklingsarbetet och intressebevakningen för de högskoleanställda.

04.12.2020 Nyheter
OAJ ska höja läraryrkets status – ”Tillsammans kan vi göra vad som helst”

OAJ:s fullmäktige har beslutat om en storsatsning i syfte att stärka läraryrkets anseende. OAJ-medlemmarnas arbete är viktigt för hela samhället och det här vill vi uppmärksamma finländarna på. Vi önskar att hela OAJ-gemenskapen inspireras med redan i projektplaneringen.

19.11.2020 Nyheter
Helena Kahl blir yrkeslärarnas nya ordförande

Den nyvalda ordföranden Helena Kahl vill förena yrkeslärarnas fackliga engagemang och göra beslutsfattandet i OAJ mer transparent.

24.08.2020 Nyheter
Överenskommelse har nåtts om avtalsramarna för AVAINTA Arbetsgivarna

För AVAINTA Arbetsgivarnas avtalsområden har man nått en överenskommelse om ramarna. Inom AVAINTA:s verksamhetsområden finns OAJ-medlemmar i privata daghem och i läroanstalter, yrkeshögskolor och inom det fria bildningsarbetet.

15.05.2020 Nyheter
OAJ:s kartläggning: Distansundervisningen fungerar överlag bra, men enstaka elever och studerande har svårigheter

Lärarna har för det mesta lyckats nå sina elever och studerande även under undantagsarrangemangen. Lärarna uppger att de använder mycket tid på att kontakta enskilda elever och studerande med individuella meddelanden och samtal. Ändå uppger cirka 70 procent av lärarna i grundskolan, gymnasiet och yrkesläroanstalter att det finns enstaka elever som inte alls kan nås eller bara oregelbundet.

23.04.2020 Pressmeddelande
Hej lärare! Berätta om dina erfarenheter av arrangemangen i undantagstider - varje svar är värdefullt

Hur fungerar undervisningen och distansarbetet? Vad har och vad har inte fungerat? OAJ kartlägger lärarnas erfarenheter av undervisningsarrangemangen i undantagstider. Det tar bara några minuter att svara!

02.04.2020 Nyheter
”Bra att ta ett steg i taget" - Utbildningsstyrelsens anvisningar vid övergången till avvikande undervisningsarrangemang

Utbildningstyrelsen har idag publicerat anvisningar för hur man övergår till avvikande undervisningsarrangemang i den situation som nu uppstått och som det inte har funnits möjlighet att på förhand förbereda sig för. OAJ:s utvecklingschef Jaakko Salo uppmanar lärarna att också måna om den egna orken.

17.03.2020 Nyheter