Sökresultat för "Universitet"

Lärarna i Finland valdes till årets utbildningspåverkare – yrkesskickligheten har framhävts i undantagsförhållandena

Utmärkelsen Årets utbildningspåverkare 2020 gick till de finländska lärarna. OAJ:s ordförande Olli Luukkainen offentliggjorde OAJ-styrelsens val vid den digitala Educa-mässan.

30.01.2021 Nyheter
Coronatiden belastar högskoleanställda – svara på enkäten och hjälp till att få bukt med missförhållanden

Fram till den 7 december pågår en enkätundersökning för att kartlägga de anställdas erfarenheter av undantagsperioden vid universitet och högskolor. När du svarar på enkäten hjälper du till att stödja utvecklingsarbetet och intressebevakningen för de högskoleanställda.

04.12.2020 Nyheter
OAJ ska höja läraryrkets status – ”Tillsammans kan vi göra vad som helst”

OAJ:s fullmäktige har beslutat om en storsatsning i syfte att stärka läraryrkets anseende. OAJ-medlemmarnas arbete är viktigt för hela samhället och det här vill vi uppmärksamma finländarna på. Vi önskar att hela OAJ-gemenskapen inspireras med redan i projektplaneringen.

19.11.2020 Nyheter
Santeri Palviainen fortsätter som ordförande för YLL

Förbundet för undervisningssektorn vid universiteten YLL har valt styrelse och ordförande vid förbundsmötet idag. Santeri Palviainen som fortsätter på ordförandeposten vill satsa på utbildningspolitisk påverkan.

13.08.2020 Nyheter
OAJ:s kartläggning: Distansundervisningen fungerar överlag bra, men enstaka elever och studerande har svårigheter

Lärarna har för det mesta lyckats nå sina elever och studerande även under undantagsarrangemangen. Lärarna uppger att de använder mycket tid på att kontakta enskilda elever och studerande med individuella meddelanden och samtal. Ändå uppger cirka 70 procent av lärarna i grundskolan, gymnasiet och yrkesläroanstalter att det finns enstaka elever som inte alls kan nås eller bara oregelbundet.

23.04.2020 Pressmeddelande
Hej lärare! Berätta om dina erfarenheter av arrangemangen i undantagstider - varje svar är värdefullt

Hur fungerar undervisningen och distansarbetet? Vad har och vad har inte fungerat? OAJ kartlägger lärarnas erfarenheter av undervisningsarrangemangen i undantagstider. Det tar bara några minuter att svara!

02.04.2020 Nyheter
Högskoleutbildning

Högskolesystemet bygger på yrkeshögskolor och universitet.

20.02.2020 Sida
OAJ och YLL har kartlagt: Universitetsarbetet är splittrat och lönerna stampar på stället

Lönerna för universitetspersonalen i undervisningsuppgifter stampar på stället och arbetet splittras. Välbefinnandet i arbetet skulle förbättras av bättre lön, flera anställda och tydligare karriärvägar. Det här framgår av en medlemsenkät som  OAJ och YLL har gjort.

08.11.2019 Pressmeddelande
Åtgärder behövs för bättre arbetsförhållanden, arbetsplanering och löner

Medlemsenkäten kartlägger YLL-medlemmarnas syn på sin lön, arbetsbörda och arbetshälsa. Det positiva är att över 70 procent av de medlemmar som svarade upplever glädje i arbetet, är nöjda med sitt arbete, får utvecklas och förstärka sin kompetens. Arbetsförhållandena, arbetsplaneringen och lönerna lämnar emellertid mycket utrymme för utveckling och förbättring. Det framkommer tydligt av svaren.

08.11.2019 Publikation
Reformtakten ökar inom utbildningen

Det gångna läsåret har förändrat utbildningen på alla sektorer. Många reformer har inletts redan innan de tidigare har slutförts och utöver de stora reformerna har det pågått talrika nationella och lokala utvecklingsprojekt.

27.05.2019 Nyheter