Sökresultat för "UKTA"

Nu gäller det!

Strejkmarschen och Lönedagen #2 samlade idag i Helsingfors uppskattningsvis tre tusen kommunalt anställda, bland andra lärare, för att kräva bättre anställningsvillkor och löner.

06.05.2022 Nyheter
Strejkerna slutar den 9 och 10 maj – ett medlingsbud ges på tisdag

Förlikningsnämnden som försöker nå en lösning på den kommunala arbetstvisten kommer att ge ett medlingsbud på tisdagen. OAJ kommer för sin del att ta ställning till medlingsbudet så snart som möjligt. Sista strejkdagen är måndagen den 9 maj i kommunsektorn.  

06.05.2022 Nyheter
Nu är det strejk

Idag började över 20 000 lärare strejka. Strejken pågår i en vecka ifall ingen lösning nås under tiden. Det är strejk i kommunsektorn och i sjutton privatskolor.

03.05.2022 Nyheter
Över 20 000 lärare går i strejk på tisdagen – kolla in strejkevenemangen

På tisdagen börjar en omfattande strejk i tio städer som gäller över 20 000 lärare. Strejken syns och hörs i gatubilden. OAJ:s ordförande påminner om att vi med strejk försöker få ett avtal som tryggar läraryrkets dragningskraft och förhindrar branschbyte bort från utbildningssektorn. Läs vad som händer på strejkorterna.

02.05.2022 Nyheter
Ännu inget medlingsbud av förlikningsnämnden – strejkerna bryter ut nästa vecka

Den förlikningsnämnd som är tillsatt för att lösa den kommunala arbetsmarknadstvisten kom ännu inte med något medlingsbud. Därmed börjar den omfattande strejken i kommunsektorn nästa vecka.

28.04.2022 Nyheter
Om en vecka börjar strejk i 10 städer om ingen lösning nås – hur har vi hamnat här?

På tisdag om en vecka inleds en storskalig strejk i hela kommunsektorn om ingen avtalslösning nås innan dess. Strejken i 10 olika städer omfattar 22 000 OAJ-medlemmar. Totalt berör strejken 81 000 kommunanställda.

26.04.2022 Nyheter
Medlingsprocesserna fortsätter för kommunsektorn och privata undervisningssektorn

Avtalsparterna inom kommunsektorn fortsatte under veckoslutet förhandlingarna på uppdrag av förlikningsnämnden och medlingen inom den privata undervisningssektorn fortsätter. Det är svårt att förutspå när eventuella lösningar kan tänkas nås.

26.04.2022 Nyheter
Ett fjärde förbud mot övertidsarbete och skiftbyte för OAJ-medlemmar i kommunsektorn

Ett fjärde förbud mot övertidsarbete och skiftbyte i kommunsektorn träder i kraft i hela landet måndagen den 18 april och gäller även OAJ-medlemmar. Förbudet är i kraft tillsvidare. Förhandlingsorganisationen för offentliga sektorns utbildade FOSU och Offentliga sektorns union JAU meddelade idag om förbudet mot övertidsarbete och skiftbyte.

12.04.2022 Nyheter
Riksförlikningsmannen föreslår att en förlikningsnämnd tillsätts för att lösa tvisten i de kommunala förhandlingarna

Riksförlikningsmannen har föreslagit till arbets- och näringsministeriet att tillsätta en särskild förlikningsnämnd för att nå en lösning i de kommunala förhandlingarna. Ministeriet fattar beslutet om tillsättande av nämnden.

07.04.2022 Nyheter
Lönedagen lockade lärare till Senatstorget

På tisdagen den 5 april samlades en stor skara kommunsektorns proffs på Senatstorget i Helsingfors för att demonstrera för rättvisa löner.

06.04.2022 Nyheter