Sökresultat för "Fritt bildningsarbete"

OAJ ska höja läraryrkets status – ”Tillsammans kan vi göra vad som helst”

OAJ:s fullmäktige har beslutat om en storsatsning i syfte att stärka läraryrkets anseende. OAJ-medlemmarnas arbete är viktigt för hela samhället och det här vill vi uppmärksamma finländarna på. Vi önskar att hela OAJ-gemenskapen inspireras med redan i projektplaneringen.

19.11.2020 Nyheter
Helena Kahl blir yrkeslärarnas nya ordförande

Den nyvalda ordföranden Helena Kahl vill förena yrkeslärarnas fackliga engagemang och göra beslutsfattandet i OAJ mer transparent.

24.08.2020 Nyheter
OAJ:s kartläggning: Distansundervisningen fungerar överlag bra, men enstaka elever och studerande har svårigheter

Lärarna har för det mesta lyckats nå sina elever och studerande även under undantagsarrangemangen. Lärarna uppger att de använder mycket tid på att kontakta enskilda elever och studerande med individuella meddelanden och samtal. Ändå uppger cirka 70 procent av lärarna i grundskolan, gymnasiet och yrkesläroanstalter att det finns enstaka elever som inte alls kan nås eller bara oregelbundet.

23.04.2020 Pressmeddelande
Hej lärare! Berätta om dina erfarenheter av arrangemangen i undantagstider - varje svar är värdefullt

Hur fungerar undervisningen och distansarbetet? Vad har och vad har inte fungerat? OAJ kartlägger lärarnas erfarenheter av undervisningsarrangemangen i undantagstider. Det tar bara några minuter att svara!

02.04.2020 Nyheter
”Bra att ta ett steg i taget" - Utbildningsstyrelsens anvisningar vid övergången till avvikande undervisningsarrangemang

Utbildningstyrelsen har idag publicerat anvisningar för hur man övergår till avvikande undervisningsarrangemang i den situation som nu uppstått och som det inte har funnits möjlighet att på förhand förbereda sig för. OAJ:s utvecklingschef Jaakko Salo uppmanar lärarna att också måna om den egna orken.

17.03.2020 Nyheter
Vuxenutbildning och fritt bildningsarbete

Inom alla utbildningsområden ges vuxenutbildning, det gäller allt från grundläggande utbildning till högskoleundervisning. Fritt bildningsarbete är en betydande del av vuxenutbildningen.

20.02.2020 Sida
Reformtakten ökar inom utbildningen

Det gångna läsåret har förändrat utbildningen på alla sektorer. Många reformer har inletts redan innan de tidigare har slutförts och utöver de stora reformerna har det pågått talrika nationella och lokala utvecklingsprojekt.

27.05.2019 Nyheter
Finansieringsunderskott inom vuxenutbildningen, lärarnas ork prövas – läs AKOL:s hälsningar till beslutsfattarna

Ökad byråkrati och fungerande arbetsteam som slopats prövar lärarnas ork inom vuxenutbildningen. Det här framgår av en medlemsenkät som vuxenutbildarnas förbund AKOL har gjort. Ordföranden Maarit Rahkolas budskap till beslutfattarna är att det behövs mera pengar och en finansieringsmodell som stöder lärandet.

12.04.2019 Nyheter
CSU förenar chefer och sakkunniga inom yrkesutbildningen – kom till Educa och nätverka!

Katri Tuomainen är ny ordförande för CSU. Hon välkomnar chefer och sakkunniga inom yrkesutbildningen till en nätverksträff på Educa-mässan.

22.01.2019 Nyheter
Lärare inom vuxenutbildningen och fritt bildningsarbete

Den yrkesinriktade vuxenutbildningen leder till fristående examina. Inom fritt bildningsarbete avläggs inte examen.

06.11.2018 Sida