Sökresultat för "Småbarnspedagogik"

Barnträdgårdslärarförbundet byter namn till Småbarnspedagogikens Lärarförbund

Barnträdgårdslärarförbundet med sina anrika 100 år på nacken byter namn till Småbarnspedagogikens Lärarförbund. Namnändringen behandlades under fullmäktigemötet som pågår i Helsingfors.

26.04.2019 Nyheter
OAJ och Touhula samarbetar - ”Syftet är att förstärka det pedagogiska”

OAJ och privata daghemsföretaget Touhula har inlett ett gemensamt projekt i syfte att stärka den pedagogiska verksamheten och ledandet av småbarnspedagogiken i Touhula-daghem.

27.03.2019 Nyheter
Finland värd för möte för undervisningsministrar och lärarorganisationer som första nordiska land

Finland var det första nordiska landet som ordnade det internationella toppmötet ISTP för undervisningsministrar och lärarorganisationer. Länderna som deltar i ISTP-mötena utarbetar årligen en förbindelse om sina fokusområden för nästa år. Finlands förbindelser för året är att stärka stödet för elevens lärande, småbarnspedagogikens kvalitet samt lärarnas grundutbildning och fortbildning.

15.03.2019 Nyheter
OECD:s utbildningsdirektör förebrår Finland för gammal vana: nu måste det satsas på småbarnspedagogiken

Bland andra nyfikenhet och interaktionsförmåga som kallas framtidens färdigheter utvecklas redan före 5 års-åldern. Därför är det med tanke på Finlands framtid en kritisk fråga att lyfta småbarnspedagogikens status till samma nivå som den grundläggande utbildningen, säger OECD:s utbildningsdirektör Andreas Schleicher.

15.03.2019 Nyheter
OAJ kräver: Nu måste man få bukt med gruppstorlekarna och personaldimensioneringen i daghemmen

För stora barngrupper och för få lärare inom småbarnspedagogiken. OAJ har redan länge krävt att problemen ska åtgärdas.

01.03.2019 Nyheter
Regionförvaltningsverket ger anmärkning till Touhula för daghemsverksamheten - "Nu måste sakerna sättas i skick"

Sydvästra Finlands regionförvaltningsverk har gett anmärkning till privata Touhula för att bristfälligt följt bestämmelser om kunddimensionering samt säkerhet och hälsa i daghemsverksamheten. OAJ betonar att bristerna måste åtgärdas och att lagen måste följas i alla daghem.

15.02.2019 Nyheter
Goda nyheter: Övningsskolorna utvidgas till att omfatta småbarnspedagogiken - sök pengar

Övningsskolorna som redan finns inom den grundläggande utbildningen utvidgas nu till att omfatta även småbarnspedagogiken. OAJ önskar att universiteten nappar på den här möjligheten.

05.02.2019 Nyheter
OAJ:s arbetstidsanvisningar för lärare inom småbarnspedagogik - planeringstiden fungerar exemplariskt i Lempäälä

Lärare inom småbarnspedagogik har nu möjlighet att använda cirka fem arbetstimmar i veckan till pedagogisk planering, utvärdering och utveckling. I Lempäälä koncentreras planeringstiden till en dag.

28.01.2019 Nyheter
Professor Kirsti Karila är årets utbildningspåverkare 2018

OAJ har utsett professor Kirsti Karila vid Tammerfors universitet till Årets utbildningspåverkare 2018. Utmärkelsen överräcktes på Educa 26.1.2019.

26.01.2019 Pressmeddelande
Arbetstidsbestämmelser för lärare inom småbarnspedagogik

Läs om arbetstidsbestämmelser för lärare inom småbarnspedagogik, om hur bestämmelserna tillämpas och om råd i problemsituationer.

23.01.2019 Publikation