Sökresultat för "Budget"

OAJ om Pisaresultaten: Lärresultaten förbättras med mera undervisning, specialundervisning och bättre lärardimensionering

Finland är fortsättningsvis ett av världens ledande utbildningsländer och det största tacket går till lärarna, säger OAJ. Pisaresultaten som publicerades idag visar att läskunnigheten är på rätt lika nivå som tre år tidigare, men det finns en risk för att kunskapsskillnaderna blir större.

03.12.2019 Pressmeddelande
Gallup om utbildningen: Medborgarna kräver undervisning i smågrupper till stöd för lärandet

Finländarna är positivt inställda till utbildning och anser att politikerna borde vara mera intresserade av utbildning än vad de är idag. För att besegra inlärningssvårigheter krävs mera stöd för lärandet och att eleverna vid behov får smågruppsundervisning. Det här framgår av en gallupundersökning som Taloustutkimus har gjort för OAJ.

20.03.2019 Pressmeddelande
Finland har misslyckats med att integrera invandrare – OAJ kräver mera språkundervisning och att konkurrensutsättningen av integrationsutbildningen slopas

Inlärningsresultaten för barn med invandrarbakgrund ligger i genomsnitt nästan två skolår efter resultaten för infödda barn. OAJ som idag publicerade Integrationskompassen 2019, kräver mera språkundervisning för invandrare inom alla utbildningsstadier.

07.03.2019 Pressmeddelande
Riksdagspartierna: Nationella program behövs för att åtgärda inneluftproblem och höja finansieringen för utbildningen

Nästan alla riksdagspartier anser att det behövs ett långsiktigt tillväxtprogram för att höja finansieringsnivån för utbildningen. Det här anser alla partier förutom ett visar OAJ:s och tidningen Opettajas rundfråga.

07.02.2019 Nyheter
Målet är en stabil och förutsägbar kommun- och landskapsekonomi

KT Kommunarbetsgivarna och de kommunala huvudavtalsorganisationerna har tagit ställning till det kommande regeringsprogrammet. Organisationernas mål är en stabil och förutsägbar kommun- och landskapsekonomi.

12.12.2018 Nyheter