Sökresultat för "Grundläggande utbildning"

Lärare uppmuntrar sina kollegor till barmhärtighet – äkta närvaro är viktigare än perfektion

Reetta Nisonen lär ut bildkonst i högstadiet och gymnasiet och handleder lärarstuderandes praktik. Som lärare upplever hon att motivationen har stor betydelse i arbetet. Hon har ett tydligt budskap till de lärarstuderande som oroar sig över de höga krav som arbetet ställer: det viktigaste som lärare är inte att vara perfekt, utan att vara mänsklig inför eleverna.

24.03.2021 Nyheter
Lärarna i Finland valdes till årets utbildningspåverkare – yrkesskickligheten har framhävts i undantagsförhållandena

Utmärkelsen Årets utbildningspåverkare 2020 gick till de finländska lärarna. OAJ:s ordförande Olli Luukkainen offentliggjorde OAJ-styrelsens val vid den digitala Educa-mässan.

30.01.2021 Nyheter
Frågor om läroplikten? Haka på våra FB-live sändningar!

I januari ordnar OAJ tre diskussions- och infomöten i Facebook om utvidgningen av läroplikten. OAJ:s sakkunniga diskuterar den aktuella frågan och tittarna kan ställa frågor och kommentera.

12.01.2021 Nyheter
OAJ ska höja läraryrkets status – ”Tillsammans kan vi göra vad som helst”

OAJ:s fullmäktige har beslutat om en storsatsning i syfte att stärka läraryrkets anseende. OAJ-medlemmarnas arbete är viktigt för hela samhället och det här vill vi uppmärksamma finländarna på. Vi önskar att hela OAJ-gemenskapen inspireras med redan i projektplaneringen.

19.11.2020 Nyheter
Läropliktslagarna snart i riksdagen – vid OAJ:s seminarium diskuteras olika aspeketer på reformen

Vad innebär en förlängning av läroplikten? Varför reformera och hur ska finansieringen ordnas? Vid OAJ:s seminarium den 25 september diskuteras en förlängning av läroplikten ur olika perspektiv. Du kan följa med seminariet online.

16.09.2020 Nyheter
OAJ:s ordförande Olli Luukkainen inför läsårsstarten: Lärandet ska främjas och stödjas – de kommunala beslutsfattarna axlar ansvaret

Skolor, läroanstalter och daghem har trots coronaepidemin alla förutsättningar att inkommande läsår lyckas med sin grundläggande uppgift även om läsåret börjar med en sällsynt diffus framtidsbild. Att främja och stödja lärandet måste prioriteras efter den exceptionella våren.

05.08.2020 Pressmeddelande
Hej medlem - berätta vad som fungerar och inte fungerar i undervisningen. Svara på vår enkät!

OAJ kartlägger hur undervisningsarrangemangen har fungerat i undantagstiderna inom småbarnspedagogiken, den grundläggande utbildningen och i gymnasiet. Jaakko Salo, utbildningspolitisk chef vid OAJ, önskar att många svarar på enkäten. Det är ett lätt sätt att arbeta för bättre fungerande praxis!

25.05.2020 Nyheter
Skolorna öppnas igen den 14 maj– OAJ kräver klara anvisningar för att trygga säkerheten

Regeringen har beslutat att grundskolorna återgår till närundervisning den 14 maj. OAJ kräver att man nu fokuserar på att trygga säkerheten och att man särskilt månar om riskgrupperna.

29.04.2020 Nyheter
OAJ:s kartläggning: Distansundervisningen fungerar överlag bra, men enstaka elever och studerande har svårigheter

Lärarna har för det mesta lyckats nå sina elever och studerande även under undantagsarrangemangen. Lärarna uppger att de använder mycket tid på att kontakta enskilda elever och studerande med individuella meddelanden och samtal. Ändå uppger cirka 70 procent av lärarna i grundskolan, gymnasiet och yrkesläroanstalter att det finns enstaka elever som inte alls kan nås eller bara oregelbundet.

23.04.2020 Pressmeddelande
Hej lärare! Berätta om dina erfarenheter av arrangemangen i undantagstider - varje svar är värdefullt

Hur fungerar undervisningen och distansarbetet? Vad har och vad har inte fungerat? OAJ kartlägger lärarnas erfarenheter av undervisningsarrangemangen i undantagstider. Det tar bara några minuter att svara!

02.04.2020 Nyheter