Sökresultat för "Grundläggande utbildning"

Finlands Svenska Lärarförbund: Alarmerande brist på speciallärare

Det råder en skriande brist på behöriga specialklasslärare i södra Finland. Det visar Finlands svenska lärarförbund FSL:s kartläggning av lärarsituationen i Svenskfinland som presenterades idag.

21.11.2019 Nyheter
OAJ:s fullmäktige tentade styrelsen om årsarbetstiden

Årsarbetstiden i yrkesutbildningen och årsarbetstidsförsöket i den grundläggande utbildningen debatterades flitigt redan vid vårens fullmäktigemöte. Samma saker är fortsättningsvis aktuella. OAJ:s styrelse fick många frågor om årsarbetstiden under torsdagens frågetimme i fullmäktige.

15.11.2019 Nyheter
Hur öka klimatansvaret? Kom på seminarium och få verktyg för klimatsmart verksamhetskultur i skolor och daghem!

Hur kan daghem, skolor och läroanstalter utveckla en verksamhetskultur med större klimatansvar? Utbildningsstyrelsen och OAJ ordnar tisdagen den 10 december ett seminarium för lärare och ledare – välkommen!

30.10.2019 Nyheter
Alavo måste betala ersättning för olagliga visstidsanställningar

Alavo stad ska betala ersättning till en specialklasslärare för två olagliga visstidsanställningar. Enligt OAJ:s jurist skulle det löna sig för kommunerna att satsa på rekryteringskompetens för att undvika olagligheter.  

05.06.2019 Nyheter
Reformtakten ökar inom utbildningen

Det gångna läsåret har förändrat utbildningen på alla sektorer. Många reformer har inletts redan innan de tidigare har slutförts och utöver de stora reformerna har det pågått talrika nationella och lokala utvecklingsprojekt.

27.05.2019 Nyheter
Riksdagspartierna: Nationella program behövs för att åtgärda inneluftproblem och höja finansieringen för utbildningen

Nästan alla riksdagspartier anser att det behövs ett långsiktigt tillväxtprogram för att höja finansieringsnivån för utbildningen. Det här anser alla partier förutom ett visar OAJ:s och tidningen Opettajas rundfråga.

07.02.2019 Nyheter
Hundratals lediga lärartjänster – 5 tips för arbetsansökan

Den här tiden på året finns det hundratals lediganslagna lärartjänster runt om i landet. Läs fem tips för en bra arbetsansökan.

18.01.2019 Nyheter
Hur ska utbildning främja integreringen? Arbetsgrupp kommer med 40 förslag

En arbetsgrupp vid undervisningsministeriet presenterar 40 nya åtgärder för att främja invandrares utbildning och sysselsättning. Arbetsgruppen vill förbättra småbarnspedagogikens kvalitet och omfattning för invandrarbarnen. Vidare vill man att utbildning som förbereder för grundläggande utbildning ska bli en lagstadgad uppgift för kommunerna.

16.01.2019 Nyheter
Samarbete med hemmet

Föräldrarna har det primära ansvaret för barnets fostran. Lärare, föreståndare och rektorer stöder vårdnadshavarna i fostringsuppgiften.

06.11.2018 Sida
Lärare inom den grundläggande utbildningen

Den grundläggande utbildningen ska vara jämlik och alla ska tryggas kunskaper som behövs för fortsatta studier.

06.11.2018 Sida