Sökresultat för "OAJ:s fullmäktige"

Fullmäktige röstade ner förslaget om rösträtt för studeranderepresentanterna i OAJ:s fullmäktige och styrelse

Fullmäktige röstade ner förslaget om rösträtt för studeranderepresentanterna i OAJ:s fullmäktige och styrelse. Bara frågan om ett medlemsinitiativ har fått grönt ljus i reformprojektet för att förnya organisationsverksamheten.

18.11.2021 Nyheter
Fullmäktige samlas – vi direktsänder statsministerns hälsning och ordförandens öppningstal

OAJ:s fullmäktige med 150 ledamöter samlas den 17–19 november 2021 i Helsingfors. Fullmäktige förbereder sig inför vårens förhandlingsrunda och diskuterar bland annat förhandlingsmålen.

16.11.2021 Nyheter
Fullmäktige diskuterar organisationsreformen

Fullmäktiges vårmöte pågår fram till fredag och mycket fokus är på organisationsreformen. OAJ:s ordförande Olli Luukkainen vädjade i sitt öppningsanförande till ledamöterna att komma ihåg organisationens viktigaste uppgift – att bevaka medlemmarnas intressen.

06.05.2021 Nyheter
Fullmäktigemötet börjar på onsdag – se öppningen

OAJ:s fullmäktige inleder sitt tre dagar långa vårmöte på distans onsdagen den 5 maj. Vi direktsände ordföranden Olli Luukkainens öppningsanförande och statsmaktens hälsning som framfördes av inrikesminister Maria Ohisalo. I artiklen finns länkar till bandningarna.

04.05.2021 Nyheter
OAJ ska höja läraryrkets status – ”Tillsammans kan vi göra vad som helst”

OAJ:s fullmäktige har beslutat om en storsatsning i syfte att stärka läraryrkets anseende. OAJ-medlemmarnas arbete är viktigt för hela samhället och det här vill vi uppmärksamma finländarna på. Vi önskar att hela OAJ-gemenskapen inspireras med redan i projektplaneringen.

19.11.2020 Nyheter
OAJ:s höstfullmäktige samlas på distans

OAJ:s fullmäktige börjar idag och på grund av coronaepidemin hålls mötet på distans. Ledamöterna kommer bland annat att besluta om verksamhetsplanen för de följande två åren och om organisationsreformen.

18.11.2020 Nyheter
OAJ-fonden för arbetshälsa - första ansökningsomgången på våren

Med den nyinstiftade fonden för arbetshälsa vill OAJ helt konkret hjälpa medlemmarna i arbetslivet. Beslutet om att inrätta fonden togs i augusti av fullmäktige. Som bäst utarbetas anvisningarna för den första ansökningsomgången.

23.10.2020 Nyheter
Helena Kahl blir yrkeslärarnas nya ordförande

Den nyvalda ordföranden Helena Kahl vill förena yrkeslärarnas fackliga engagemang och göra beslutsfattandet i OAJ mer transparent.

24.08.2020 Nyheter
OAJ:s nya strategi: Finland till världens bästa land för undervisning, lärande och forskning

OAJ:s fullmäktige har fastställt vår nya strategi. Organisationen ska arbeta för att Finland ska vara världens bästa ställe för undervisning, lärande och forskning. Vidare ska varje medlem känna att medlemskapet lönar sig.

19.08.2020 Nyheter
OAJ:s nya styrelse och fullmäktigepresidium

OAJ:s fullmäktige utsåg idag ny styrelse för organisationen. Mandatperioden är två år och alla medlemsgrupper är representerade i styrelsen.

18.08.2020 Nyheter