Sökresultat för "AVAINTES"

FOSU sade upp kommunsektorns kollektivavtal

Förhandlingsorganisationen FOSU har idag sagt upp alla avtal inom kommunsektorn. Således bekräftade FOSU OAJ-styrelsens tidigare beslut om att säga upp de arbets- och tjänstekollektivavtal som gäller OAJ:s medlemmar.

11.01.2022 Nyheter
Vad är ett löneprogram?

OAJ eftersträvar i de kommande avtalsförhandlingarna ett flerårigt löneprogram som skulle möjliggöra bättre löner och andra anställningsvillkor för lärarna. Läs kort och gott vad ett löneprogram innebär.

10.01.2022 Nyheter
Avtalsförhandlingarna: OAJ eftersträvar ett flerårigt löneprogram

OAJ eftersträvar i avtalsförhandlingarna ett flerårigt löneprogram med vilket lärarnas löner och andra anställningsvillkor kan förbättras.

09.12.2021 Nyheter
OAJ: Lokala förhandlingar i syfte att få ersättning åt medlemmarna för ökad arbetsbelastning under coronapandemin

OAJ söker ersättning för sina medlemmar för det extra arbetet och det ökade ansvaret som de avvikande arrangemangen har medfört under coronapandemin. Förtroendemännen har idag den 24 mars klockan 10 begärt lokala förhandlingar av arbetsgivare runt om i landet.

24.03.2021 Nyheter
Förhandlingsresultat för Avainta-avtalsområden

Förhandlingsresultat har nåtts för AVAINTA Arbetsgivarnas avtalsområden. Uppgörelsen följer den så kallade allmänna linjen.

28.05.2020 Nyheter
Avtalsförhandlingarna fortsätter den här veckan

Kommunsektorns förhandlingar fortsätter idag tisdag mellan huvudförhandlingsgruppen. I går diskuterade OAJ och KT undervisningssektorns UKTA-avtal. En knäckfråga i förhandlingarna är OAJ:s krav att en del avtalsbestämmelser för yrkeslärarna måste förbättras.

26.05.2020 Nyheter
Överenskommelse har nåtts om avtalsramarna för AVAINTA Arbetsgivarna

För AVAINTA Arbetsgivarnas avtalsområden har man nått en överenskommelse om ramarna. Inom AVAINTA:s verksamhetsområden finns OAJ-medlemmar i privata daghem och i läroanstalter, yrkeshögskolor och inom det fria bildningsarbetet.

15.05.2020 Nyheter
Lärarnas målsättningar i kläm – inga förutsättningar för avtal i kommunala förhandlingar

Förhandlingarna inom kommunala sektorn, som har pågått i nästan tre månaders tid, har avslutats utan att resultat nåddes. En uppgörelse eftersträvas i fortsättningen under riksförlikningsmannens ledning. Därmed är över 76 000 OAJ-medlemmar utan avtal från den 1 april.

31.03.2020 Pressmeddelande
Avtalsförhandlingarna fortsätter – kommunsektorn tog time out

Även om kommunsektorns förhandlingar avbröts, fortsätter man förhandla inom de andra avtalsbranscherna. OAJ:s förhandlare arbetar också under veckoslutet.

20.03.2020 Nyheter