Sökresultat för "AVAINTES"

Kommunala förhandlingar avbröts

Kommunala sektorns avtalsförhandlingar avbröts den 19 mars. FOSU uppger att orsaken är hälsovårdsfacken Tehys och SuPers orealistiska krav om löneförhöjningar på över tio procent.

19.03.2020 Nyheter
FOSU föreslår avtalsperiod om 10 månader och löneförhöjningar enligt allmänna linjen

Offentliga sektorn behöver avtal, vilka maximalt omfattar tio månader så att löneförhöjningarna motsvarar den allmänna linjen. Så föreslår FOSU:s ordförande och verksamhetsledare, som dryftade arbetsmarknads- och coronasituationen sent den 16 mars.

17.03.2020 Nyheter
OAJ:s fullmäktige samlas till extra möte i syfte att ge fart åt förhandlingarna

OAJ har sammankallat organisationens fullmäktige till ett extra möte. Syftet är att besluta om åtgärder för att få fart på arbetsmarknadsförhandlingarna.

11.03.2020 Nyheter
Vanliga frågor om strejk

På sidan har vi sammanställt frågor och svar om strejk. Sidan uppdateras vid behov. Om du inte hittar svar på din fråga kan du kontakta oss på lakkovahti@oaj.fi.

06.03.2020 Sida
Uppdatera dina uppgifter, medlem!

Granska dina kontaktuppgifter och säkerställ att vi når dig via e-post och sms i händelse av en arbetskonflikt. Medlemmar, vilka uppdaterar sina uppgifter i mars, deltar i en utlottning av Marimekko-presentkort.

28.02.2020 Nyheter
Aktuellt om avtalsförhandlingarna

OAJ-medlemmarnas tjänste- och arbetskollektivavtal går ut 31.3.2020. Nu förhandlar man om nya avtal; bland annat om lön, arbetstider och frågor om välbefinnande i arbetet.

21.02.2020 Sida
Tjänste- och arbetskollektivavtalen är fortsättningsvis i kraft

OAJ och FOSU sade igår upp alla tjänste- och arbetskollektivavtal som gäller för OAJ-medlemmarna. Nuvarande avtal följs som vanligt ända tills man har enats om nya kollektivavtal och de har trätt i kraft.

30.01.2020 Nyheter
Alla avtal för OAJ-medlemmarna uppsagda

OAJ och förhandlingsorganisationen FOSU har idag sagt upp alla tjänste- och arbetskollektivavtal för sina medlemmar. I och med beslutet har också arbetstidsförlängningen med de 24 extratimmarna sagts upp, konstaterar OAJ:s förhandlingsdirektör Petri Lindroos.

29.01.2020 Nyheter