Sökresultat för "Valtio"

Avtalen är sista dagen i kraft för kommunen, staten och Avainta arbetsgivarna

Ännu har ingen lösning nåtts i avtalsförhandlingarna för kommunen, staten och Avainta arbetsgivarna. Förhandlingarna fortsätter idag måndag inom alla avtalsområden. Bildningsarbetsgivarnas avtal är i kraft ännu i mars och avtalet för privata socialservicebranschen går ut i slutet av april.

28.02.2022 Nyheter
OAJ:s arbetslivsbarometer: Lärarnas arbetsmängd får inte mera öka

Lärarna upplever att arbetsförhållandena har försämrats ytterligare. Det här visar OAJ:s arbetslivsbarometer som publicerades i dag. Arbetet har ökat, blivit splittrat och går ut över fritiden. Det förorsakar lärare nedsatt arbetsförmåga och arbetsstress. I vårens avtalsrunda betonar OAJ särskilt begränsad arbetsmängd och bättre välbefinnande i arbetet.

16.02.2022 Nyheter
Avtalsmålen diskuteras i förhandlingarna

Förhandlingarna om OAJ-medlemmarnas kollektivavtal är i gång. Vi avtalar om till exempel löner, arbetstider, ledigheter - saker som många tar för givna.

15.02.2022 Nyheter
OAJ: Finländarna anser att lärarna förtjänar löneförhöjningar på flera hundra euro

OAJ:s krav på att korrigera lönenivån i utbildningssektorn med hjälp av ett löneprogram får stöd i en färsk löneundersökning av Taloustutkimus.

27.01.2022 Nyheter
Avtalsförhandlingarna: OAJ eftersträvar ett flerårigt löneprogram

OAJ eftersträvar i avtalsförhandlingarna ett flerårigt löneprogram med vilket lärarnas löner och andra anställningsvillkor kan förbättras.

09.12.2021 Nyheter
Avtalslösning om hur arbetstidsförlängningen slopas i statens specialläroanstalter

Arbetstidsförlängningen slopas i sin nuvarande form den 1 augusti för undervisningspersonalen i statens specialläroanstalter. I statens övriga tjänste- och arbetskollektivavtal slopas de så kallade kiky-timmarna från 1 oktober.

03.06.2020 Nyheter
Arbetstidsförlängningen slopas för undervisningspersonalen i statens läroanstalter

Ett förhandlingsresultat har nåtts mellan FOSU (OAJ) och Statens arbetsmarknadsverk om att slopa arbetstidsförlängningen för undervisningspersonalen i statliga läroanstalter och hur de så kallade kiky-timmarna ska kompenseras.

27.05.2020 Nyheter
Avtalsförhandlingarna fortsätter den här veckan

Kommunsektorns förhandlingar fortsätter idag tisdag mellan huvudförhandlingsgruppen. I går diskuterade OAJ och KT undervisningssektorns UKTA-avtal. En knäckfråga i förhandlingarna är OAJ:s krav att en del avtalsbestämmelser för yrkeslärarna måste förbättras.

26.05.2020 Nyheter
Förhandlingsresultat för den statliga sektorn

I statliga sektorns avtalsförhandlingar nåddes på tisdag kväll ett förhandlingsresultat i enlighet med allmänna linjen. Drygt 600 OAJ-medlemmar hör till statens avtalsområde.

31.03.2020 Nyheter
Aktuellt om avtalsförhandlingarna

OAJ-medlemmarnas tjänste- och arbetskollektivavtal går ut 31.3.2020. Nu förhandlar man om nya avtal; bland annat om lön, arbetstider och frågor om välbefinnande i arbetet.

21.02.2020 Sida