Sökresultat för "Sivista, harjoittelukoulut"

Avtalsförhandlingarna 2022: Universitet och övningsskolor

De nuvarande avtalen för universitet och övningsskolor är i kraft till 31.3.2022. Förhandlingarna med Bildningsarbetsgivarna om nya avtal börjar officiellt den 11 februari. Det är FOSU som förhandlar om kollektivavtalet för universitet men OAJ:s förhandlare sitter med i huvudförhandlingsgruppen. OAJ förhandlar om övningsskolornas avtal.

03.02.2022 Nyheter
OAJ: Finländarna anser att lärarna förtjänar löneförhöjningar på flera hundra euro

OAJ:s krav på att korrigera lönenivån i utbildningssektorn med hjälp av ett löneprogram får stöd i en färsk löneundersökning av Taloustutkimus.

27.01.2022 Nyheter
FOSU sade upp kommunsektorns kollektivavtal

Förhandlingsorganisationen FOSU har idag sagt upp alla avtal inom kommunsektorn. Således bekräftade FOSU OAJ-styrelsens tidigare beslut om att säga upp de arbets- och tjänstekollektivavtal som gäller OAJ:s medlemmar.

11.01.2022 Nyheter
Vad är ett löneprogram?

OAJ eftersträvar i de kommande avtalsförhandlingarna ett flerårigt löneprogram som skulle möjliggöra bättre löner och andra anställningsvillkor för lärarna. Läs kort och gott vad ett löneprogram innebär.

10.01.2022 Nyheter
Avtalsförhandlingarna: OAJ eftersträvar ett flerårigt löneprogram

OAJ eftersträvar i avtalsförhandlingarna ett flerårigt löneprogram med vilket lärarnas löner och andra anställningsvillkor kan förbättras.

09.12.2021 Nyheter
Universitetsavtalet tryggar den allmänna förhöjningsnivån och lättar på arbetstiden

För universitet och övningsskolor nåddes 24 månader långa avtal som följer den allmänna linjen. Undervisnings- och forskningspersonalens årliga arbetstid sjunker med 12 timmar och maximiantalet timmar för kontaktundervisning sänks.

27.03.2020 Nyheter
OAJ:s styrelse godkände förhandlingsresultaten för den privata undervisningssektorn

OAJ styrelse har idag godkänt de förhandlingsresultat som nåddes med Bildningsarbetsgivarna tidigare i veckan. Avtalsperioden för den privata undervisningssektorn och vuxenutbildningscenter är 24 månader. Uppgörelsen följer den allmänna linjen och bestämmelserna om arbetstidsförlängningen slopas.

26.03.2020 Nyheter
Förhandlingsresultat också för universiteten och övningsskolorna

I förhandlingarna med Bildningsarbetsgivarna nåddes igen ett betydande förhandlingsresultat. Det gäller det allmänna kollektivavtalet för universitet och kollektivavtalet för universitetens övningsskolor. Uppgörelsen gäller över 2 000 OAJ-medlemmar.

24.03.2020 Nyheter
Förhandlingsläget intensifieras den här veckan

Förhandlingar om nya tjänste- och arbetskollektivavtal för OAJ:s medlemmar har fortsatt inom alla andra avtalsområden förutom i kommunsektorn.

23.03.2020 Nyheter
Avtalsförhandlingarna fortsätter – kommunsektorn tog time out

Även om kommunsektorns förhandlingar avbröts, fortsätter man förhandla inom de andra avtalsbranscherna. OAJ:s förhandlare arbetar också under veckoslutet.

20.03.2020 Nyheter