Sökresultat för "Sivista, yksityinen opetusala"

Avtalsförhandlingarna: OAJ eftersträvar ett flerårigt löneprogram

OAJ eftersträvar i avtalsförhandlingarna ett flerårigt löneprogram med vilket lärarnas löner och andra anställningsvillkor kan förbättras.

09.12.2021 Nyheter
Privata undervisningssektorns avtal: Arbetstidsförlängningen slopades och löneförhöjningarna följer den allmänna linjen

Kollektivavtalet för den privata undervisningssektorn som OAJ och Bildningsarbetsgivarna förhandlade fram följer den allmänna linjen. Avtalsbestämmelserna om arbetstidsförlängningen slopas. Avtalsperioden som börjar 1.4.2020 är 24 månader och har en kostnadseffekt på 3,2 procent.

27.03.2020 Nyheter
OAJ:s styrelse godkände förhandlingsresultaten för den privata undervisningssektorn

OAJ styrelse har idag godkänt de förhandlingsresultat som nåddes med Bildningsarbetsgivarna tidigare i veckan. Avtalsperioden för den privata undervisningssektorn och vuxenutbildningscenter är 24 månader. Uppgörelsen följer den allmänna linjen och bestämmelserna om arbetstidsförlängningen slopas.

26.03.2020 Nyheter
Förhandlingsresultat för den privata undervisningssektorn

OAJ och Bildningsarbetsgivarna nådde i natt ett förhandlingsresultat för den privata undervisningssektorn. Samtidigt fick man i mål avtalsförhandlingarna för lärarna i vuxenutbildningscenter. Uppgörelsen gäller över 8 000 OAJ-medlemmar.

24.03.2020 Nyheter
Förhandlingsläget intensifieras den här veckan

Förhandlingar om nya tjänste- och arbetskollektivavtal för OAJ:s medlemmar har fortsatt inom alla andra avtalsområden förutom i kommunsektorn.

23.03.2020 Nyheter
Avtalsförhandlingarna fortsätter – kommunsektorn tog time out

Även om kommunsektorns förhandlingar avbröts, fortsätter man förhandla inom de andra avtalsbranscherna. OAJ:s förhandlare arbetar också under veckoslutet.

20.03.2020 Nyheter
Kommunala förhandlingar avbröts

Kommunala sektorns avtalsförhandlingar avbröts den 19 mars. FOSU uppger att orsaken är hälsovårdsfacken Tehys och SuPers orealistiska krav om löneförhöjningar på över tio procent.

19.03.2020 Nyheter
FOSU föreslår avtalsperiod om 10 månader och löneförhöjningar enligt allmänna linjen

Offentliga sektorn behöver avtal, vilka maximalt omfattar tio månader så att löneförhöjningarna motsvarar den allmänna linjen. Så föreslår FOSU:s ordförande och verksamhetsledare, som dryftade arbetsmarknads- och coronasituationen sent den 16 mars.

17.03.2020 Nyheter
OAJ:s fullmäktige samlas till extra möte i syfte att ge fart åt förhandlingarna

OAJ har sammankallat organisationens fullmäktige till ett extra möte. Syftet är att besluta om åtgärder för att få fart på arbetsmarknadsförhandlingarna.

11.03.2020 Nyheter
Vanliga frågor om strejk

På sidan har vi sammanställt frågor och svar om strejk. Sidan uppdateras vid behov. Om du inte hittar svar på din fråga kan du kontakta oss på lakkovahti@oaj.fi.

06.03.2020 Sida