Sökresultat för "Sivista, ammatilliset aikuiskoulutuskeskukset"

Ett medlingsbud har getts för den privata undervisningssektorn

Förlikningsman Jukka Ahtela har gett ett medlingsbud i arbetstvisten inom den privata undervisningssektorn. Han väntar svar av arbetstagar- och arbetsgivarorganisationerna ännu idag fredag 29.4 före klockan 20. OAJ:s styrelse behandlar medlingsbudet på eftermiddagen.

29.04.2022 Nyheter
Strejk hotar i 15 privatskolor i Helsingfors 

Arbetet i femton privatskolor i Helsingfors avbryts för en vecka med början den 19 april om en avtalslösning inte kan nås för den privata undervisningssektorn innan dess. Förhandlingarna med Bildningsarbetsgivarna avbröts i helgen. 

04.04.2022 Nyheter
Förhandlingarna inom den privata undervisningssektorn avbröts resultatlösa

Förhandlingarna med Bildningsarbetsgivarna om privata undervisningssektorns avtal avbröts resultatlösa på lördag kväll den 2 april. OAJ:s förhandlingsledning tar i dagarna ställning till läget.

03.04.2022 Nyheter
Försöken att nå avtal med Bildningsarbetsgivarna fortsätter

Avtalsförhandlingarna pågick sent in på kvällen vid Bildningsarbetsgivarnas förhandlingsbord under avtalsperiodens sista dag den 31 mars. Förhandlingarna fortsätter fredagen den 1 april.

01.04.2022 Nyheter
Ofta ställda frågor om övertids- och skiftbytesförbud

Här nedan har vi sammanställt frågor och svar om övertids- och skiftbytesförbud. Sidan uppdateras medan avtalsförhandlingar pågår.

02.03.2022 Sida
Avtalen är sista dagen i kraft för kommunen, staten och Avainta arbetsgivarna

Ännu har ingen lösning nåtts i avtalsförhandlingarna för kommunen, staten och Avainta arbetsgivarna. Förhandlingarna fortsätter idag måndag inom alla avtalsområden. Bildningsarbetsgivarnas avtal är i kraft ännu i mars och avtalet för privata socialservicebranschen går ut i slutet av april.

28.02.2022 Nyheter
OAJ:s arbetslivsbarometer: Lärarnas arbetsmängd får inte mera öka

Lärarna upplever att arbetsförhållandena har försämrats ytterligare. Det här visar OAJ:s arbetslivsbarometer som publicerades i dag. Arbetet har ökat, blivit splittrat och går ut över fritiden. Det förorsakar lärare nedsatt arbetsförmåga och arbetsstress. I vårens avtalsrunda betonar OAJ särskilt begränsad arbetsmängd och bättre välbefinnande i arbetet.

16.02.2022 Nyheter
Avtalsmålen diskuteras i förhandlingarna

Förhandlingarna om OAJ-medlemmarnas kollektivavtal är i gång. Vi avtalar om till exempel löner, arbetstider, ledigheter - saker som många tar för givna.

15.02.2022 Nyheter
OAJ: Finländarna anser att lärarna förtjänar löneförhöjningar på flera hundra euro

OAJ:s krav på att korrigera lönenivån i utbildningssektorn med hjälp av ett löneprogram får stöd i en färsk löneundersökning av Taloustutkimus.

27.01.2022 Nyheter
FOSU sade upp kommunsektorns kollektivavtal

Förhandlingsorganisationen FOSU har idag sagt upp alla avtal inom kommunsektorn. Således bekräftade FOSU OAJ-styrelsens tidigare beslut om att säga upp de arbets- och tjänstekollektivavtal som gäller OAJ:s medlemmar.

11.01.2022 Nyheter