Sökresultat för "Järjestövalmius"

LÖNEDAG 5.4.2022 – rättvisa för kommunsektorns proffs!

Kom till Senatstorget i Helsingfors tisdagen 5.4 från klockan 17 till 19 och demonstrera för en skälig ersättning för ett oersättligt arbete!

05.04.2022 Evenemang
Ett tredje förbud mot övertidsarbete och skiftbyte för OAJ-medlemmar i kommunsektorn

Ett tredje förbud mot övertidsarbete och skiftbyte i kommunsektorn träder i kraft i hela landet måndagen den 4 april och gäller även OAJ-medlemmar. Förhandlingsorganisationen för offentliga sektorns utbildade FOSU och Offentliga sektorns union JAU meddelade idag om förbudet mot övertidsarbete och skiftbyte.

28.03.2022 Nyheter
Minister Haatainen flyttar fram lärarstrejker med två veckor

Arbetsminister Tuula Haatainen har på riksförlikningsmannens framställan flyttat fram två strejker som omfattar kommunalt anställda lärare med två veckor. Den nya tidpunkten för strejken som gäller kommunal undervisningspersonal i Jyväskylä och Rovaniemi är 6–7.4 och motsvarande strejk i Tammerfors och Kuopio är 12–13.4, ifall en lösning inte nås innan dess.

16.03.2022 Nyheter
Ett tredje strejkvarsel – nu står Åbo och Uleåborg i tur

Nu ges redan ett tredje strejkvarsel som gäller undervisningssektorn. Strejken omfattar cirka 4 500 OAJ-anställda som är kommunalt anställda av Åbo och Uleåborg.

15.03.2022 Nyheter
Ett andra förbud mot övertidsarbete och skiftbyte för OAJ-medlemmar i kommunsektorn

Ett andra förbud mot övertidsarbete och skiftbyte i kommunsektorn träder i kraft i hela landet och gäller även OAJ-medlemmar. Förhandlingsorganisationen för offentliga sektorns utbildade FOSU och Offentliga sektorns union JAU meddelade idag om förbudet mot övertidsarbete och skiftbyte. 

14.03.2022 Nyheter
Andra strejkvarslet för kommunsektorn – strejkhot i Tammerfors och Kuopio

OAJ och förhandlingsorganisationen FOSU utfärdar redan ett andra strejkvarsel. Strejkvarslet gäller städerna Tammerfors och Kuopio. Strejken skulle omfatta cirka 4 000 OAJ-medlemmar.

11.03.2022 Nyheter
Avtalen är sista dagen i kraft för kommunen, staten och Avainta arbetsgivarna

Ännu har ingen lösning nåtts i avtalsförhandlingarna för kommunen, staten och Avainta arbetsgivarna. Förhandlingarna fortsätter idag måndag inom alla avtalsområden. Bildningsarbetsgivarnas avtal är i kraft ännu i mars och avtalet för privata socialservicebranschen går ut i slutet av april.

28.02.2022 Nyheter
FOSU sade upp kommunsektorns kollektivavtal

Förhandlingsorganisationen FOSU har idag sagt upp alla avtal inom kommunsektorn. Således bekräftade FOSU OAJ-styrelsens tidigare beslut om att säga upp de arbets- och tjänstekollektivavtal som gäller OAJ:s medlemmar.

11.01.2022 Nyheter
Dramatisk förändring: Hela sex av tio lärare överväger att byta bransch

Drygt hälften av lärarna har under coronatiden funderat på att byta bransch, visar OAJ:s utredning som publicerades i dag. De vanligaste orsakerna till att överväga byte av bransch är arbetets belastning, den ökade arbetsmängden och lönenivån. OAJ:s ordförande kräver att politiker och arbetsgivare börjar inse situationens allvar och löser de problem som driver lärarna bort från branschen.

28.09.2021 Nyheter
Corona påverkar även avtalsförhandlingarna

Coronaviruset påverkar hela samhället och även de pågående avtalsförhandlingarna. Förhandlingar pågår som bäst inom alla OAJ:s avtalsbranscher och förhandlingssituationen ändras från dag till dag.

16.03.2020 Nyheter