Sökresultat för "Coronaviruset"

Utbildningen får cirka 70 miljoner i coronastöd – kommunerna ska vara aktiva och ansöka om stöd

Småbarnspedagogiken och olika utbildningsformer planeras få totalt 69 miljoner euro i stöd från regeringens tredje tilläggsbudget. Syftet med stödet är att åtgärda de problem som har förorsakats av corona, bland annat kunskapsglapp. Kommuner och utbildningsanordnare kan inom kort ansöka om stöd.

25.05.2021 Nyheter
Inga nedskärningar i utbildningen - OAJ säger tack till regeringen

Efter en lång budgetmangling blev det klart att utbildningen inte drabbas av resursnedskärningar. Också många lösningar som stärker sysselsättningen är investeringar i utbildningen. OAJ:s ordförande Olli Luukkainen tackar regeringen för prioriteringen som visserligen borde ha varit självklar.

30.04.2021 Pressmeddelande
I Forssa med omnejd får undervisningspersonalen redan coronavaccin

Forssa välfärdsdistrikt erbjuder lärarna vaccin mot covid-19 när vaccineringstider annulleras. Närmare ett par hundra lärare från daghem, grundskolor och gymnasier har redan tagit tillfället i akt.

27.04.2021 Nyheter
Undervisningspersonalen borde få vaccin senast före slutet av juni och lärarna inom småbarnspedagogik genast efter riskgrupperna

OAJ har gett sitt utlåtande till social- och hälsovårdsministeriet om vaccinationsordningen. I utlåtandet påpekar OAJ att man utöver regionala prioriteringar också borde kunna prioritera olika yrkesgrupper i vaccinationsordningen.

13.04.2021 Nyheter
OAJ: Lokala förhandlingar i syfte att få ersättning åt medlemmarna för ökad arbetsbelastning under coronapandemin

OAJ söker ersättning för sina medlemmar för det extra arbetet och det ökade ansvaret som de avvikande arrangemangen har medfört under coronapandemin. Förtroendemännen har idag den 24 mars klockan 10 begärt lokala förhandlingar av arbetsgivare runt om i landet.

24.03.2021 Nyheter
Vårens studentskrivningar inleddes idag i utmanande coronatider

Det finns extra mycket att tänka på under vårens studentskrivningar såväl för studerandena som för lärarna och rektorerna. Lärarnas arbetsbelastning har ökat på grund av säkerhetsåtgärder, extra provdagar och allt fler omtagningar.

16.03.2021 Nyheter
Lärare som distansundervisar ska inte åläggas att komma till skolan

OAJ:s ordförande Olli Luukkainen kritiserar starkt att en del utbildningsanordnare ålägger lärarna att komma till skolan för att distansundervisa eleverna som arbetar hemma. I synnerhet har frågan nu blivit angelägen i högstadierna. Många lärare har vänt sig till OAJ i frågan.

03.03.2021 Pressmeddelande
Förteckning på arbetsplatserna över anställda som har exponerats för coronavirus

Enligt arbetarskyddslagen ska alla arbetsplatser ha förteckning över anställda som har exponerats för coronaviruset.

26.02.2021 Nyheter
OAJ och Lärarförbundet: Vaccineringen av lärare måste påskyndas

Coronavaccineringen av lärare och personal i skolor och daghem måste påskyndas. Det kräver Olli Luukkainen, ordförande för Undervisningssektorns fackorganisation OAJ och Johanna Jaara Åstrand, ordförande för Lärarförbundet i Sverige, i ett gemensamt ställningstagande.

19.02.2021 Pressmeddelande
Arbetarskyddsfullmäktige med i coronagrupper

Corona medförde utmaningar också för arbetarskyddet. Ett fungerande arbetarskyddssamarbete är i arbetsplatsgemenskapernas intresse och eventuella brister ska tas på allvar.

17.02.2021 Nyheter