Sökresultat för "Läraryrket"

Med lärarnas stöd gjorde Seela Sella sin älskade hobby till ett yrke

Skådespelaren Seela Sella har bara fina minnen av sina lärare. Det finns dock några möten som senare under livet har visat sig vara oerhört betydelsefulla. Vissa möten har uppmuntrat henne redan som ung, andra har visat sig vara viktiga för skådespelaren först senare.

04.10.2021 Nyheter
Jani Toivola: Läraren hjälpte mig att hitta mitt sätt att växa och lära mig

För skådespelaren, författaren och den tidigare riksdagsledamoten Jani Toivola har klassföreståndaren och historieläraren i högstadiet haft en avgörande roll i livet. Genom lärarens uppmuntran lärde Toivola sig att se sig själv som en människa som kan saker och ting och som har förmåga att lära sig på samma sätt som alla andra.

04.10.2021 Nyheter
Läraren uppmuntrade Ina Mikkola bli journalist redan i gymnasiet – på den vägen är hon fortfarande

Journalisten, regissören och författaren Ina Mikkola blev intresserad av mediebranschen på redaktionen Nuorten Ääni, som hennes dåvarande lärare i talkonst uppmuntrade henne att söka till. Kurser i talkonst har varit till mycket stor nytta också senare, när Mikkola i sitt arbete på ett mångsidigt sätt behöver färdigheter i att argumentera och uttrycka sig själv.

04.10.2021 Nyheter
Peter Nyman: Läraren väckte hos mig ett intresse att lära mig mer

Journalisten och författaren Peter Nyman minns med värme sin klasslärare i lågstadiet. Lärarens uppmuntran och smalfilmer väckte redan som barn ett intresse hos honom att lära sig mer om historia, geografi och kultur. Lärarna var också faderliga gestalter för Nyman, som gav honom värdefullt stöd också under hans livliga tonår.

04.10.2021 Nyheter
OAJ-ordföranden är bekymrad över lärarnas ork

OAJ:s ordförande Olli Luukkainen är bekymrad över lärarnas och chefernas ork i arbetet i skolor, daghem och läroanstalter.

09.09.2021 Pressmeddelande
Hälsning av republikens president till alla elever, studerande och lärare – Se videon!

Republikens president Sauli Niinistö tackar i en videohälsning alla barn och ungdomar samt lärare och annan personal i skolor, daghem och läroanstalter för det gångna läsåret. 

05.06.2021 Nyheter
Lärarna i Svenskfinland får Kulturfondens stora pris

Svenska kulturfondens stora pris på 30 000 euro går till lärarna i Svenskfinland. Priset ges för lärarnas engagemang och de ansträngningar som har gjorts under coronapandemin. Prissumman kommer bland annat att fördelas via FSL:s lokalföreningar.

28.05.2021 Nyheter
Årets skola 2021 finns i Varkaus

Könönpellon koulu i Varkaus är Årets skola. Stort grattis! I prismotiveringen beröms skolan för att den är ett utmärkt exempel på en läroanstalt där både elever och personal trivs tack vare en god atmosfär, gemenskap och delaktighet.

04.05.2021 Pressmeddelande
På fredagen firar vi lärarna med en gala - välkommen med!

Vid Educa utsågs lärarna till årets utbildningspåverkare 2020. OAJ inbjuder nu alla medlemmar till en direktsänd gala fredagen den 9 april. På scenen bland andra artisten Vesala och skådespelaren, imitatören Jarkko Tamminen.

08.04.2021 Nyheter
Pianolärare: Undervisning förutsätter en känsla av att man är på samma sida

Kari Tikkala är född i en familj av musiker och har under sin karriär prisbelönats som konsertpianist. Karriären som musiker har lärt Kari mycket som han nu har nytta av som lärare. Kari tror att musikstudier kan vara till stor nytta och glädje också för dem som börjar jobba inom andra branscher.

24.03.2021 Nyheter