Sökresultat för "Läraryrket"

Taloustutkimus undersökning: Finländarna värdesätter lärare - av beslutsfattarna förväntas uppskattande åtgärder

Finländarna anser att lärarna är en av de viktigaste yrkesgrupperna med tanke på landets framtid. Så gott som alla uppskattar lärarnas arbete mycket. Det här framgår i Taloustutkimus undersökning som har gjorts på uppdrag av OAJ. Ordföranden Olli Luukkainen är glad över resultatet men påminner om att uppskattning också ska visas i handlingar.

11.03.2021 Pressmeddelande
Lärarna i Finland valdes till årets utbildningspåverkare – yrkesskickligheten har framhävts i undantagsförhållandena

Utmärkelsen Årets utbildningspåverkare 2020 gick till de finländska lärarna. OAJ:s ordförande Olli Luukkainen offentliggjorde OAJ-styrelsens val vid den digitala Educa-mässan.

30.01.2021 Nyheter
OAJ ska höja läraryrkets status – ”Tillsammans kan vi göra vad som helst”

OAJ:s fullmäktige har beslutat om en storsatsning i syfte att stärka läraryrkets anseende. OAJ-medlemmarnas arbete är viktigt för hela samhället och det här vill vi uppmärksamma finländarna på. Vi önskar att hela OAJ-gemenskapen inspireras med redan i projektplaneringen.

19.11.2020 Nyheter
Pandemin betonar Världslärardagens betydelse – ”Den krävande uppgiften att vara lärare har underskattats”

Världslärardagen firas den 5 oktober i en tid fylld med utmaningar. Världslärarorganisationen EI inbjuder alla lärare från hela världen att dela med sig av sina erfarenheter och att fira sina prestationer. OAJ tillkännager sina kommunalvalsmål på lärardagen och ordnar en valpanel. Vidare är vi med om att ordna en virtuell fest för lärarna.

30.09.2020 Nyheter
Hej medlem - berätta vad som fungerar och inte fungerar i undervisningen. Svara på vår enkät!

OAJ kartlägger hur undervisningsarrangemangen har fungerat i undantagstiderna inom småbarnspedagogiken, den grundläggande utbildningen och i gymnasiet. Jaakko Salo, utbildningspolitisk chef vid OAJ, önskar att många svarar på enkäten. Det är ett lätt sätt att arbeta för bättre fungerande praxis!

25.05.2020 Nyheter
Kosken lukio är Årets läroanstalt 2020

Kosken lukio i Egentliga Finland har utsetts till Årets läroanstalt 2020. Gymnasiet har ett fungerande samarbete över kommungränserna och spelar en stor roll för nejdens livskraft.

13.05.2020 Nyheter
Skolorna öppnas igen den 14 maj– OAJ kräver klara anvisningar för att trygga säkerheten

Regeringen har beslutat att grundskolorna återgår till närundervisning den 14 maj. OAJ kräver att man nu fokuserar på att trygga säkerheten och att man särskilt månar om riskgrupperna.

29.04.2020 Nyheter
OAJ:s kartläggning: Distansundervisningen fungerar överlag bra, men enstaka elever och studerande har svårigheter

Lärarna har för det mesta lyckats nå sina elever och studerande även under undantagsarrangemangen. Lärarna uppger att de använder mycket tid på att kontakta enskilda elever och studerande med individuella meddelanden och samtal. Ändå uppger cirka 70 procent av lärarna i grundskolan, gymnasiet och yrkesläroanstalter att det finns enstaka elever som inte alls kan nås eller bara oregelbundet.

23.04.2020 Pressmeddelande
Hej lärare! Berätta om dina erfarenheter av arrangemangen i undantagstider - varje svar är värdefullt

Hur fungerar undervisningen och distansarbetet? Vad har och vad har inte fungerat? OAJ kartlägger lärarnas erfarenheter av undervisningsarrangemangen i undantagstider. Det tar bara några minuter att svara!

02.04.2020 Nyheter
Sen också närundervisning åt grundskolans yngsta – OAJ har 3 krav på utbildningsanordnarna

På fredagen beslutade statsrådet att från och med måndagen den 23 mars ordnas vid behov närundervisning åt alla elever i årskurs 1-3. OAJ:s utbildningsdirektör kritiserar den snabba kursändringen och kräver att utbildningsanordnarna gör sitt allt för att trygga lärarnas säkerhet och ork.

21.03.2020 Nyheter