• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Kuntavaalit"

Varhaiskasvatukseen osallistuminen lisää osallisuutta – tämä kuntapäättäjän on tärkeää muistaa

Osallistuminen yhteisöön luo hyvinvointia, kuuluu yksi OAJ:n kuntavaalitavoitteista. Erityisasiantuntija Minttu Ilveskivi-Hentilä kertoo, miten kuntapäättäjä voi varhaiskasvatuksesta päättäessään vaikuttaa osallisuuteen ja hyvinvointiin.

14.04.2021 Blogi
5 yhteistyön muotoa, joita menestyvä kunta tarvitsee

Kuntien väestörakenne muuttuu, ja sillä on suora vaikutus kasvatukseen ja koulutukseen. Muutosten keskellä avain menestykseen on yhteistyö. OAJ:n erityisasiantuntija Tuomo Laakso listaa, millaista yhteistyötä kunnissa kannattaa tehdä.

17.03.2021 Blogi
Kuntavaaliehdokkaiden kanta etäopetuksen lisäämiseen kielteinen

Kuntavaaliehdokkaat eivät kannata etäopetuksen lisäämistä koulutuksessa. Vastaus väitteeseen ”etäopetuksen määrää on kasvatettava kunnassani” oli kaikkien puolueiden ehdokkailla kielteinen. Tulos käy ilmi lähes 4 000 ehdokkaan vastauksista OAJ:n kuntavaalikoneeseen.

03.03.2021 Tiedote
OAJ:n kuntavaaliaiheinen mediainfo 3.3. seurattavissa YouTubesta

OAJ pitää keskiviikkona klo 9-10 kuntavaaliaiheisen mediainfon. Miksi koulutus on kuntavaalien keskeinen kysymys ja mitä ehdokkaat ovat tähän mennessä vastanneet OAJ:n vaalikoneeseen? Esillä myös koronatilanne.

02.03.2021 Uutinen
Puoluejohtajat tiivistivät videolle vaalien koulutustavoitteitaan

Mitkä ovat puolueesi tärkeimmät koulutuspoliittiset tavoitteet kuntavaaleissa 2021? OAJ kysyi tätä eduskuntapuolueiden puheenjohtajilta vaalipaneelissaan 30.1. Messukeskuksessa.

16.02.2021 Uutinen
Ymmärtäähän ehdokkaasi, että kunnan elinvoimaa luodaan koulutuksella?

Jokainen kuntapäättäjä ajattelee varmasti tekevänsä päätöksiä kuntalaisten parhaaksi, mutta keinot ja päämäärät vaihtelevat rajusti. Tulevat kunnanvaltuutetut päättävät, miten koulutusta, kasvatusta ja tutkimusta kunnassasi rahoitetaan. Kuntatalous olisi nähtävä usealta kantilta ja tarpeeksi pitkäjänteisesti. Vääristä paikoista leikkaaminen aiheuttaa huomattavia menoja tulevaisuudessa.

11.02.2021 Blogi
Kansalaiset haluavat nostaa koulutuksen ja varhaiskasvatuksen kuntavaalien ykkösaiheeksi

Kolme neljästä suomalaisesta pitää tärkeänä, että kuntavaaliehdokas haluaa parantaa koulutus- ja kasvatuspalveluja. Tulos käy ennakkotietona ilmi OAJ:n teettämästä Taloustutkimuksen kyselystä, johon vastasi 1 005 suomalaista tammikuussa 2021.

29.01.2021 Tiedote
Äänestäjät ratkaisevat, pitääkö kunta huolta opettajistaan ja opetuksen laadusta

Jokainen oppija ansaitsee innostuneen opettajan, mutta tutkimus kertoo karua kieltä opettajien uupumuksesta. Äänestäjät määrittävät kuntavaaleissa, millaista tulevaisuutta kunnalleen rakentavat, kirjoittaa koulutusjohtaja Heljä Misukka.

20.01.2021 Blogi
Kuinka turvataan opetuksen laatu ja rahoitus? OAJ:n kuntavaalipaneeli pureutui isoihin kysymyksiin

Rahan riittävyys, lähikoulut, opetuksen laatu, maakuntauudistuksen tuomat muutokset ja koulussa tapahtuva kiusaaminen. Muun muassa nämä asiat puhuttivat pääkaupunkiseudun kuntapäättäjiä OAJ:n järjestämässä Maailman opettajien päivän kuntavaaliaiheisessa paneelissa Helsingin Bio Rexissä.

05.10.2020 Uutinen
Maailman parasta opetusta – jos kuntapäättäjät niin haluavat

Maailman opettajien päivänä 5.10. juhlitaan kasvatuksen, koulutuksen ja tutkimuksen ammattilaisia. Päivän kansainvälinen teema on “Opettajat ovat kehityksen johdossa”. OAJ julkistaa samana päivänä tavoitteensa ensi kevään kuntavaaleihin.

05.10.2020 Tiedote