• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Kuntavaalit"

Kuntavaaleissa läpi 613 opettajaa

Opettajia valittiin jälleen runsaasti kuntien ja kaupunkien valtuustoihin. Kuntavaaleissa valittiin 613 OAJ:n jäsentä, kun edellisissä kuntavaaleissa 2017 läpipäässeitä oli 708.

23.06.2021 Tiedote
OAJ:n paikallisyhdistysten aktiivisuus toi koulutusasiat lähelle kuntalaista

Kuntavaalit olivat suuri ponnistus ehdokkaiden ja puolueiden lisäksi myös OAJ:n aktiivitoimijoille paikallis- ja opettajayhdistyksissä.

17.06.2021 Uutinen
Koulutus ja varhaiskasvatus nousivat kuntavaalien teemoiksi

Koulutuksen kysymykset nousivat eilen päättyneissä kuntavaaleissa esille näkyvästi. Puolueet ja ehdokkaat lukivat karttaa oikein, sillä koulutuksesta tulee kunnan tärkein tehtävä, kun sote-palvelut siirtyvät hyvinvointialueille. Tätä näkökulmaa piti esillä myös media vaalidebateissa ja pääkirjoituksissa.

14.06.2021 Uutinen
Vaaliehdokkaat ymmärtävät ammatillista koulutusta, korkeakoulujen merkitys on vieraampi 

Ammatillisen koulutuksen ja etenkin korkeakoulutuksen merkitys sijaintikunnalleen on osalle kuntapäättäjistä vielä vieras asia. Oppilaitosten myönteinen vaikutus kunnan elinvoimaan nähdään OAJ:n vaalikonevastausten mukaan selvimmin suurissa kaupungeissa.  

10.06.2021 Uutinen
Ehdokkaat: Ei lomautusaikeille, kyllä opettajien kesäajan palkalle

Opettajien lomautus ei käy kunnan talouden tasapainottamiskeinoksi. Tätä mieltä on lähes 80 prosenttia OAJ:n vaalikoneeseen vastanneista kuntavaaliehdokkaista. Helsinkiläisistä peräti 87 prosenttia vastustaa lomautusajatusta. Ehdokkaista 70 prosentin mielestä palkka kuuluu kaikille opettajille myös kesällä.

08.06.2021 Uutinen
Kansalais- ja työväenopistot ovat kuntalaisten sivistyksen sydän

Kansalais- ja työväenopistojen kursseja on koronan vuoksi jouduttu perumaan paljon, mikä on tehnyt monen ihmisen sosiaaliseen elämään ison aukon. Normaalioloissa kursseille on osallistunut vuosittain noin 500 000 ihmistä.

02.06.2021 Blogi
Suuri enemmistö ehdokkaista: ryhmäkoot kuriin ja oppimisen tuki kuntoon

Jos uudet kuntapäättäjät valitaan OAJ:n vaalikoneeseen vastanneista ehdokkaista, ryhmäkokoja ja oppimisen tuen toteutumista seurataan kunnissa lähivuosina entistä tarkemmin.    

01.06.2021 Uutinen
Sitoutunut-kampanja tavoitti miljoonat suomalaiset – Nyt äänestäjät kutsutaan mukaan!

OAJ:n maaliskuussa käynnistämä kampanja tavoitti keväällä jo miljoonat suomalaiset. Mainoksissa nostettiin esiin arvoja, joihin opettajat ovat työssään sitoutuneet. Seuraavaksi pallo heitetään äänestäjille, sillä kuntavaaleissa jokaisella on äänestyskopissa mahdollisuus antaa tukensa tulevaisuuksien tekijöille.

30.05.2021 Uutinen
Huomio, tuleva kuntapäättäjä! Nämä viisi oivallusta lisäävät alueen houkuttelevuutta

Kuntavaalit lähestyvät, ja luottamushenkilöiksi valittujen pitää tehdä valintoja, joilla vahvistetaan alueen vetovoimaisuutta ja elinvoimaa. OAJ:n erityisasiantuntijat Inkeri Toikka ja Hannele Louhelainen listaavat viisi ajatusta, joista on apua priorisoinnissa ja vaikeiden päätösten tekemisessä.

19.05.2021 Blogi
OAJ:n vaalikone avautui – yli 8 500 ehdokasta otti kantaa koulutukseen

Yli 8 500 ehdokasta on vastannut OAJ:n vaalikoneen kasvatus- ja koulutusaiheisiin kysymyksiin. 55 % heistä täytti koulutusmyönteisen ehdokkaan kriteerit ja saa OAJ:n jakaman tunnuksen. Nyt vaalikone on auki ja äänestäjät pääsevät etsimään omaa koulutusmyönteistä ehdokasta.

18.05.2021 Tiedote