• Opettaja-lehti logo
 • OAJ-areena logo

Valtakunnalliset yhdistykset

Kuvituskuva

Jäsenemme järjestäytyvät valtakunnallisiin piireihin ja yhdistyksiin edustamansa kouluasteen/opetusalan tai oppilaitoksen mukaan.

Valtakunnalliset piirit ja yhdistykset kokoavat jäsentensä edunvalvontaan ja järjestöpolitiikkaan liittyviä tavoitteita sekä tekevät esityksiä, aloitteita ja järjestävät koulutuksia.

Valtakunnalliset piirit ja yhdistykset

Varhaiskasvatuksen Opettajien Liitto VOL on varhaiskasvatuksen asiantuntijajärjestö, joka tekee työtä varhaiskasvatuksen opettajien sekä varhaiskasvatuksen arvostuksen ja lapsen oikeuksien puolesta.

Varhaiskasvatuksen Opettajien Liitto VOL

OAJ:n yleissivistävien opettajien OAJ-YSI:n ryhmään kuuluvat peruskoulujen ja lukioiden sekä osa yleissivistävän aikuisopetuksen opettajista.

OAJ-YSI:n hallituksen kokoonpano 2020–2022

Varsinainen jäsen/varajäsen

 • Contursi Kirsi/Pulkkinen Paula 
 • Felixson Linda/Lindqvist Sebastian
 • Kattelus Katariina/Pylkkänen Marika
 • Koskinen Tero/Nordberg Mea
 • Kääriäinen Petri /Kämäräinen Johanna
 • Lajunen Petri/Burman Jaana
 • Nieminen Kari/Latomäki Pia
 • Sarpila Jukka/Markkanen Sami
 • Kalliolehto Leena/Pieskä Nina-Marika
 • Vehviläinen Juho/Saavalainen Timo
 • Vilkki Anu/Hiitti Antti
 • Vuori Kirsi/Sutinen Pekka
 • Renfors Anna, OAJ:n valtuuston puheenjohtaja
 • Filpus Kari, OAJ:n valtuuston 2. varapuheenjohtaja
Yhteystiedot 

OAJ:n yleissivistävät opettajat OAJ-YSI
PL 20, 00521 Helsinki
020 748 9600

Puheenjohtaja
Petri Kääriäinen
Muurame
041 547 7110

Sihteeri Eila Urpilainen
020 748 9511 
etunimi.sukunimi(at)oaj.fi

Tekninen sihteeri Tuuli Metsämäki
020 748 9675
etunimi.sukunimi(at)oaj.fi

Finlands Svenska Lärarförbund FSL on yleissivistävän opetuksen ruotsinkielisten opettajien ja rehtoreiden valtakunnallinen piiri.

Finlands Svenska Lärarförbund FSL

Yliopistojen opetusalan liitto YLL on yliopistoissa työskentelevien opettajien, tutkijoiden ja opetushallinnossa toimivien edunvalvoja.

Yliopistojen opetusalan liitto YLL

Opetus- ja sivistystoimen asiantuntijat Opsia on opetus- ja sivistystoimen sekä varhaiskasvatuksen johtavien ja itsenäisessä asemassa olevien asiantuntijoiden valtakunnallinen etujärjestö.

Opetus- ja sivistystoimen asiantuntijat Opsia

Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL on valtakunnallinen kaikkien opettajaksi opiskelevien edunvalvoja ja yhteistyöjärjestö.

Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL

Opetusalan Seniorijärjestö OSJ on eläkkeellä olevien opetusalan ammattilaisten valtakunnallinen edunvalvontajärjestö.

Opetusalan Seniorijärjestö OSJ


Pedagogiset opettajajärjestöt

Pedagogiset opettajajärjestöt kokoavat yhteen oman oppiaineensa opettajat. Kaikilla järjestöillä on omat organisaationsa, tavoitteensa ja jäsenpalvelunsa.

Pedagogiset opettajajärjestöt ovat OAJ:n ulkojäseniä. Ne kehittävät oman aineensa opetusta, koulutusta ja sisältöjä.

Voit liittyä pedagogiseen opettajajärjestöön ottamalla yhteyttä järjestön puheenjohtajaan tai sihteeriin. Pedagogisilla opettajajärjestöillä on erillinen jäsenmaksu. Jäsenenä saat neuvontapalveluita, jäsenlehden tai muuta materiaalia.

Aikuislukioiden opettajat AIOAlkuopetuksen Opettajain Liitto AOOLBiologian ja maantieteen opettajien liitto BMOLEri kieli- ja kulttuuritaustaisten opettajien liitto EKKOLFilosofian ja elämänkatsomustiedon opettajat FETOFinsklärarföreningenHistorian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOLKotitalousopettajien liittoKoulujen MusiikinopettajatKuvataideopettajatLatinankielen opettajien yhdistysLiikunnan ja Terveystiedon Opettajat LIITO» Maa- ja metsätalousopettajat MMO, katso Biologian ja maantiedon opettajatMatemaattisten Aineiden Opettajien Liitto MAOLOman äidinkielen opettajatPsykologianopettajat PSOPSuomen draama- ja teatteriopetuksen liittoSuomen englanninopettajatSuomen erityiskasvatuksen liitto SelSuomen espanjanopettajatSuomen harjoittelukoulujen opettajat SUHOSuomen italianopettajien yhdistysSuomen LuokanopettajatSuomen opinto-ohjaajat SOPOSuomen ranskanopettajain yhdistysSuomen RehtoritSuomen ruotsinopettajatSuomen SaksanopettajatSuomenopettajatSuomen uskonnonopettajain liitto SUOLSuomen venäjänopettajatSvenska modersmålslärarföreningen i FinlandTaloustiedon Opettajat TTOPTekniikan Opettajat TOPTeknisten aineiden opettajat TAOTekstiiliopettajaliitto TOLÄidinkielen opettajain liitto

Jaa