• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Sopimusneuvottelut"

Ammattikorkeakouluille ostovoimaa parantava uusi sopimus

Sivistan ammattikorkeakoulujen uusi sopimus tuo 1.5.2024 palkankorotuksen, joka turvaa tänä vuonna ostovoiman kehityksen. Yleiskorotus on 2,7 prosenttia ja paikallinen erä 0,4 prosenttia. Palvelussuhteen ehtoihin ei tule heikennyksiä.

04.03.2024 Uutinen
Ammattikorkeakoulujen sopimuspöydässä neuvottelutulos 

Ammattikorkeakoulujen omaa työehtosopimusta koskevissa neuvotteluissa on saavutettu neuvottelutulos. Sen sisällöstä kerrotaan myöhemmin, kun se on hyväksytty liittojen päättävissä elimissä.  

28.02.2024 Uutinen
OVTES:in palkkaohjelmaan neuvottelutulos

Noin 75 000 opettajan OVTES on OAJ:n suurin työehtosopimus. OVTES on voimassa huhtikuun 2025 loppuun, ja siihen sisältyvästä palkkaohjelmaerästä on nyt saavutettu sopu.

21.02.2024 Uutinen
Neuvottelut ammattikorkeakoulujen omasta sopimuksesta jatkuvat

Ammattikorkeakoulujen omaa työehtosopimusta koskevat neuvottelut jatkuvat 22. helmikuuta. Tavoitteena on saada aikaa uusi sopimus, joka koskee ammattikorkeakoulujen henkilöstöä.

16.02.2024 Uutinen
OAJ irtisanoi yksityisen opetusalan sopimuksen

Sivistalaisten yksityisten koulujen ja oppilaitosten työehtosopimus on irtisanottu. OAJ irtisanoi 14.2. yksityistä opetusalaa ja ammatillisia aikuiskoulutuskeskuksia koskevat sopimukset päättymään 31.3.2024.

14.02.2024 Uutinen
Aikuiskoulutus on täsmävastaus työelämän osaamistarpeisiin – ”Parasta on, kun onnistuu siirtämään ammattitaitoaan muille”

Ammatilliset aikuiskouluttajat tilkitsevät työllään joka päivä Suomen osaajapulaa ja edistävät työllisyyttä. Jukka Ronkainen saa arvokkaasta työstään paljon kiitosta koulutettavilta. Sopimusneuvotteluista hän toivoo ostovoimaa ja opetustyön houkuttelevuutta turvaavaa ratkaisua.

12.02.2024 Uutinen
Ammattikorkeakoulujen neuvotteluissa ei vieläkään edistystä  

Ammattikorkeakoulujen sopimusneuvotteluja jatkettiin 6.2. kahden viikon tauon jälkeen, mutta edistyksettä. Sivistysala Sivistalla ei ollut tarjota uusia aineksia, joiden avulla ratkaisu voisi löytyä.  

08.02.2024 Uutinen
Pienen musisoijan ilo kertoo opettajankin onnistumisesta – ”Kun työssä antaa paljon, sen soisi näkyvän palkassakin”

Taiteen perusopetuksessa rakennetaan Suomen taiteen ja kulttuurin tulevaisuutta. Osaavan opettajan johdolla tapahtuva yhdessä tekeminen ja omien tavoitteiden pitkäjänteinen tavoittelu hyödyttävät niitäkin, joille musisointi jää harrastukseksi. Sen tietää sellonsoiton opettaja ja varhaisiän musiikkikasvattaja Maija Alén. Hän toivoo kevään sopimusneuvotteluista tulosta, joka huomioisi työssä ja sen vaativuudessa tapahtuneet muutokset.

05.02.2024 Uutinen
Ammatilliset opettajat ovat tupla-ammattilaisia – ”Kuka ne tulevaisuuden osaajat tekee, jos opettajat vaihtavat alaa?”

Tuukka Roiha kasvattaa opiskelijoitaan oivaltamaan, että kun kädet, silmät ja aivot toimivat yhteen, he osaavat tehdä, mitä ikinä haluavat. Osaajia Suomi tarvitseekin, ja siksi Roiha pitää tärkeänä, että opettajan työ säilyy houkuttelevana. Ratkaisuja hän kaipaa esimerkiksi ryhmäkokoihin ja palkan ostovoiman parantamiseen.

29.01.2024 Uutinen
Opetukseen tarvitaan lisää aikaa ja rahaa – ”Miten työn arvostus näkyy, jos ei palkassa?”

Opettaja on nuorelle kompassi, joka näyttää suuntaa opinnoissa ja elämässä. Kansa, päättäjät ja työnantajat sanovat arvostavansa työtä. Arvostuksen pitäisi kuitenkin näkyä myös palkkakehityksessä, muistuttaa aineenopettaja Pauliina Harjula. Lisäeurot auttaisivat pitämään alan houkuttelevana sekä turvaamaan sen, että nuorten kasvattamiselle on riittävästi aikaa.

22.01.2024 Uutinen