• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Sopimusneuvottelut"

Neuvottelut uudesta amk-sopimuksesta jatkuvat tammikuussa 

Neuvottelut uudesta ammattikorkeakoulujen työehtosopimuksesta jatkuvat 12. tammikuuta. Neuvottelutahti OAJ:n, YTN:n ja Sivistystyönantajien kesken oli tiivis jouluviikolle asti, jolloin alkoi sovitusti neuvottelutauko. 

20.12.2023 Uutinen
Avainotesin optiovuoden palkankorotuksista neuvottelutulos

Avainotesin kolmannen, optiovuoden palkankorotuksista on syntynyt neuvottelutulos. Ratkaisu saavutettiin torstaina 23.11. Seuraavaksi tuloksen käsittelevät sopijaosapuolina olevien järjestöjen hallinnot. Sopimuksen sisällöstä kerrotaan, kun kaikkien neuvotteluosapuolet ovat hyväksyneet sen.

23.11.2023 Uutinen
Avaintesin optiovuoden palkankorotuksista neuvottelutulos

Avaintesin kolmannen, optiovuoden palkankorotuksista on syntynyt neuvottelutulos. Ratkaisu saavutettiin maanantai-iltana 20.11. Seuraavaksi tuloksen käsittelevät sopijaosapuolina olevien järjestöjen hallinnot. Sopimuksen sisällöstä kerrotaan, kun kaikkien neuvotteluosapuolet ovat hyväksyneet sen.

21.11.2023 Uutinen
Neuvottelut amk-sopimuksesta käyntiin marraskuun alusta

Sivista ilmoitti 12.10. irrottavansa ammattikorkeakouluja koskevan sopimusliitteen nykyisestä yksityisen opetusalan sopimuksesta ja käynnistävänsä neuvottelut kokonaan uudesta ammattikorkeakoulujen työehtosopimuksesta. OAJ:n hallitus on päättänyt, että järjestö on mukana neuvotteluissa.

31.10.2023 Uutinen
Sivista käynnistää neuvottelut uudesta työehtosopimuksesta – OAJ:n asema on jatkossakin vahva

Sivistystyönantajat on kutsunut OAJ:n neuvottelemaan ammattikorkeakoulujen omasta työehtosopimuksesta. OAJ:n ja jäsenten asema pysyy vahvana, sillä OAJ olisi myös uudessa sopimuksessa suurin ja edustavin ammattiliitto.

12.10.2023 Uutinen
OAJ:n hallitus: Haemme ratkaisuja neuvottelemalla ja vaikuttamalla, mutta järjestövalmiutta nostetaan

Hallituksen työlainsäädäntöesitykset heikentävät palkansaajien asemaa ja lisäävät turvattomuutta ja levottomuutta työmarkkinoilla. Erityisen kriittisesti OAJ suhtautuu hallitusohjelman lakisääteiseen vientimalliin. OAJ:n hallitus keskusteli tänään hallitusohjelman työlainsäädäntötavoitteista. OAJ varautuu järjestöllisiin toimiin.

22.08.2023 Tiedote
OAJ:n hallitus hyväksyi tänään yksityisen sosiaalipalvelualan sopimuksen liityntäpöytäkirjan

OAJ:n edustajat kävivät yksityisen sosiaalipalvelualan liityntäpöytäkirjaa koskevat neuvottelut alkuviikosta ja liityntäpöytäkirja hyväksyttiin OAJ:n hallituksessa tänään.

14.06.2023 Uutinen
Yksityiselle sosiaalipalvelualalle uusi sopimus – lakoilla iso merkitys neuvottelujen vauhdittajana

Yksityiselle sosiaalipalvelualalle syntyi uusi työehtosopimus. Sopimuskausi alkaa 1.5.2023 ja päättyy 31.12.2025.

13.06.2023 Uutinen
Yksityiselle sosiaalipalvelualalle neuvottelutulos

Yksityisen sosiaalipalvelualan työriidassa on saavutettu neuvottelutulos. Pääsopijaosapuolet käsittelevät tulosta ensi viikon alussa.

08.06.2023 Uutinen
Samasta työstä sama palkka – siksi olen lakossa

Osa yksityisten päiväkotien varhaiskasvatuksen opettajista, erityisopettajista ja päiväkodin johtajista on jo toistamiseen lakossa tänä keväänä. Tavoite on selvä: lakolla pyritään kuromaan umpeen palkkakuilu yksityisten palveluntuottajien ja kunta-alan välillä.

01.06.2023 Uutinen