• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Lukiokoulutus"

OAJ: Ammatillisen koulutuksen kehittämisessä kuultava opettajia

Toisen asteen koulutusta ja sen rahoitusta ollaan uudistamassa. OAJ:n mielestä hankkeen valmistelua olisi pitänyt jatkaa seuraavalle hallituskaudelle. OAJ katsoo, että rahoitus pitäisi uudistaa kokonaisuutena, ei osissa, kuten nyt on tapahtumassa.

29.09.2022 Uutinen
OAJ tyrmää luonnoksen lukiokoulutuksen laatustrategiaksi

OAJ on erittäin pettynyt Opetus- ja kulttuuriministeriön johtamaan lukiokoulutuksen laatutyöhön ja valmisteltuun laatustrategiaan. Valmistellusta laatustrategiasta puuttuu sen oleellinen osa eli laatukriteerit, joiden laatimista OAJ on edellyttänyt jo vuosia.

23.09.2022 Lausunto
Helsinki Pridea luotsaa entinen opettaja – ”jokainen opettaja on esikuva”

Kouluterveyskyselyt kertovat, että sateenkaarinuoret voivat edelleen koulussa muita huonommin. Entinen opettaja ja nykyisin Helsinki Pride -tapahtumaa luotsaava Panu Mäenpää kuitenkin uskoo parempaan ja tasa-arvoisempaan tulevaisuuteen. Sen tekemisessä opettajilla on hänestä arvokas rooli.

15.06.2022 Uutinen
OAJ vaatii lisäaikaa toisen asteen kehittämisen valmisteluun

OAJ pitää hallituksen esitystä toisen asteen kehittämishankkeen tavoitteista oikean suuntaisina ja kannatettavina. Muutosesitystä ei OAJ:n mielestä kuitenkaan pidä nyt antaa, vaan valmistelua pitää jatkaa tiiviissä sidosryhmäyhteistyössä. Erityistä huomiota on kiinnitettävä henkilöstövaikutusten arviointiin.

14.06.2022 Lausunto
Oppivelvollisuusuudistuksen rahoitus riittää luultua paremmin – tutustu OAJ:n raportteihin

Rahoitus riittää oppivelvollisuuden laajentamisen toimeenpanoon oletettua paremmin. Uusiin velvoitteisiin osoitettua rahoitusta ei kuitenkaan ole käytetty täysimääräisesti opetushenkilöstön lisäämiseen, mihin OAJ on pettynyt. Opiskelijoilla tuen tarve on kasvanut ja heillä on motivaatioon ja käyttäytymiseen liittyviä haasteita, minkä arvellaan osin johtuvan korona-ajan poikkeusjärjestelyistä. OAJ on julkaissut neljä raporttia oppivelvollisuusuudistuksen vaikutuksista eri koulutusmuodoissa.

18.05.2022 Uutinen
PALKKAPÄIVÄ 5.4.2022 – oikeudenmukaisuutta kunta-alan ammattilaisille!

Tule Helsingin Senaatintorille pitämään ääntä kunta-alan ammattilaisten oikeudenmukaisen palkkauksen puolesta!

18.03.2022 Tapahtuma
OAJ:n kysely: Oppivelvollisuusuudistus ei onnistu, jos perusopetuksen oppimisen tukea ei korjata

Perusopetuksen toimimaton oppimisen tuki vaarantaa oppivelvollisuusuudistuksen onnistumisen, kertoo OAJ:n opetushenkilöstölle tekemä kysely. Vain harva opettaja pitää oppimisen tuen resursseja riittävinä. Opinto-ohjaajien määrää uudistuksessa on lisätty vain vähän, vaikka kyseessä on nimenomaan ohjauksen uudistus.

15.03.2022 Tiedote
OAJ julkistaa kyselytulokset oppivelvollisuuden laajentamisesta

Tervetuloa OAJ:n mediainfoon 15.3. kello 12. Tilaisuudessa julkistetaan oppivelvollisuuden laajentamista koskevien kyselyiden tulokset.

04.03.2022 Tapahtuma
OAJ:n aluevaalitavoitteet: Koulutuksen tukipalvelut turvattava, opettajien voitava keskittyä opettamiseen

Monet koulutuksen tukipalveluista siirtyvät sote-uudistuksessa vuoden 2023 alusta hyvinvointialueiden vastuulle. Psykologien, kuraattorien ja terveydenhoitajien työnantaja vaihtuu.  OAJ:n aluevaalitavoitteet tuovat vaalikeskusteluun opettajien näkökulman. Hyvinvointialueiden on turvattava lasten ja nuorten sote-palvelut lähellä tarvetta, eikä sotesta saa valua tehtäviä maksettavaksi kuntien opetukseen tarkoitetusta rahoituksesta.

01.12.2021 Uutinen
OAJ:n kysely: Oppivelvollisuusuudistuksesta tarvitaan yhä lisätietoa

Oppivelvollisuusuudistuksessa on vielä monta asiaa vakiintumatta. Lisätietoa uudistuksesta tarvitaan paikallisesti edelleen, kertoo OAJ:n tuore kysely. Koronan vaikutus näkyy selkeästi tuen tarpeena ja levottomuutena syksyllä opintonsa aloittaneiden joukossa.

23.11.2021 Uutinen