• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Työllisyys"

Sosiaaliturvan heikennykset

Maan hallitus on muuttanut tai muuttamassa useita sosiaaliturvaa heikentäviä lakeja. Tälle sivulle on koottu kaikki tämänhetkiset tiedot heikennysten sisällöistä.

03.04.2024 Sisältösivu
Presidenttiehdokkaat uskovat koulutuksen ja sivistyksen voimaan

Presidentinvaalien kaikki yhdeksän ehdokasta kohtasivat viimeistä kertaa ennen vaalipäivää OAJ:n Sivistys Suomen supervoimana -presidenttipaneelissa. Ehdokkaat näkivät koulutuksen ja sivistyksen merkityksen keskeisenä Suomen tulevaisuuden kannalta. Presidenttipaneeli ja työmarkkinakeskustelu pidettiin osana OAJ:n Educa-messuja 27.1.2024.

27.01.2024 Uutinen
”Aikuiskoulutustukea ei pidä lakkauttaa” – lue OAJ:n ja SOOLin vetoomus työministerille

Aikuiskoulutustuella on ollut suuri vaikutus tutkintojen suorittamiseen, oman koulutustason nostoon, ammatinvaihtoon ja työssä jaksamiseen. Sitä ei pidä lakkauttaa eikä leikata, toteavat OAJ ja SOOL yhteisessä vetoomuksessa.

01.09.2023 Uutinen
Tule ammattikasvatuksen aamukahveille vahvistamaan osaamistasi!

OAJ ja Okka-säätiö järjestävät syksyn 2022 ja kevään 2023 aikana webinaarisarjan, jossa pureudutaan elinvoimaisen ja kestävän työelämän kehittämistarpeisiin ja siihen, miten koulutuksella vastataan näihin odotuksiin. Webinaarit järjestetään yhteistyössä ammattikorkeakoulujen ammatillisten opettajakorkeakoulujen verkoston kanssa.

24.08.2022 Tapahtuma
OAJ: Helsingin kaupungin palkanmaksuongelmat on korjattava ja korvattava viipymättä

Helsingin kaupungin palkanmaksuongelmat ovat jatkuneet jo monia kuukausia. Tilanne on kestämätön, ja palkkasaatavat tulee maksaa viivästyskorkoineen viipymättä ja aiheutuneet vahingot on korvattava.

11.07.2022 Tiedote
Teknologiaa ja osaamista huomiseen -webinaari

Millaisia toimenpiteitä tarvitaan yhteiskunnan eri tasoilla, jotta tekniikan alan osaajatarpeisiin pystytään vastaamaan? OAJ, TAMK ja Teknologiateollisuus kutsuvat sinut virtuaaliseen tilaisuuteen, jossa keskustelemme tekniikan alan työmarkkinanäkymistä, osaajatarpeista ja osaamisesta, urapoluista ja alan koulutuksesta.

25.03.2022 Tapahtuma
Ammatillisen aikuiskoulutuksen tarve kasvaa - opettajapula uhkaa 

Ammatillisilla aikuiskoulutuskeskuksilla on keskeinen rooli väestön ammatillisen osaamisen lisäämisessä ja ylläpitämisessä sekä työelämän osaamistarpeisiin vastaamisessa. Pelkällä peruskoulun päättötodistuksella on yhä vaikeampi työllistyä.   

08.03.2022 Blogi
Saunassa tapahtuu: Ollin jälkilöylyt -livet tulevat

Sauna on OAJ:n jäsenten ja päättäjien vuorovaikutteinen keskustelufoorumi. Klikkaathan itsesi mukaan Saunaan ja tulet mukaan Ollin jälkilöylyihin!

25.10.2021 Uutinen
Dramaattinen muutos: Jo kuusi kymmenestä opettajasta harkitsee alanvaihtoa

Jo reilusti yli puolet opettajista on korona-aikana pohtinut alanvaihtoa, kertoo OAJ:n tänään julkaisema selvitys. Yleisimmät syyt alanvaihdon harkitsemiselle ovat työn kuormittavuus, lisääntynyt työmäärä ja palkkataso. OAJ:n puheenjohtaja vaatii, että poliitikot ja työnantajat heräävät tilanteen vakavuuteen ja ratkaisevat ongelmat, jotka työntävät opettajia pois alalta.

28.09.2021 Uutinen
Työväenopiston tuntiopettajien työsuhteet vakinaisia

Kolme Helsingin kaupungin työväenopiston tuntiopettajaa riitauttivat pitkään jatkuneen määräaikaketjutuksen käräjäoikeudessa. Pisin ketjutettu määräaikaisuus oli 25 vuotta.

22.09.2021 Uutinen