• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Harjoittelukoulut"

OAJ:n valtuusto antoi hallitukselle valtuudet päättää mahdollisista järjestöllisistä toimenpiteistä

OAJ:n hallitus kutsui valtuuston ylimääräiseen kokoukseen 14.3. Kokouksessaan valtuusto päätti valtuuttaa hallituksen päättämään tarvittavista järjestöllisistä toimenpiteistä yliopistosektorille kevään neuvottelukierroksella.

14.03.2023 Uutinen
Neuvottelut tarvitsevat aina tuekseen järjestövalmiutta

Kuluvan vuoden aikana on jo ehditty neuvotella sekä toisen vuoden palkkaratkaisuista että kokonaan uusista sopimuksista. Työmarkkinakierros on osoittautunut haastavaksi, joten OAJ:n erityisasiantuntija Riina Mäkelälammi muistuttelee blogikirjoituksessaan järjestövalmiuden tärkeydestä myös tänä keväänä.

09.03.2023 Blogi
OKM:stä tukea opettajarekisterille – kokosimme yhteen virkamiesten ehdotuksia

Opetus- ja kulttuuriministeriö julkaisi tänään näkemyksensä siitä, millaista koulutuspolitiikkaa tulevan hallituksen kannattaa tehdä. Tukea saa moni OAJ:n ajama uudistus opettajarekisteristä lähtien. Kokosimme yhteen muutamia OKM:n ehdotuksista.

15.02.2023 Uutinen
Vuosityöajassa olevan yliopistojen harjoittelukoulun erityisopettajan työaika

Harjoittelukoulun erityisopettajan vuosityöaika jakautuu aikaan ja paikkaan sidottuun työaikaan sekä ajan ja paikan suhteen vapaavalintaiseen työaikaan eli luottotyöaikaan.

31.08.2022 Sisältösivu
Helsinki Pridea luotsaa entinen opettaja – ”jokainen opettaja on esikuva”

Kouluterveyskyselyt kertovat, että sateenkaarinuoret voivat edelleen koulussa muita huonommin. Entinen opettaja ja nykyisin Helsinki Pride -tapahtumaa luotsaava Panu Mäenpää kuitenkin uskoo parempaan ja tasa-arvoisempaan tulevaisuuteen. Sen tekemisessä opettajilla on hänestä arvokas rooli.

15.06.2022 Uutinen
Kunta-alan sopimusneuvottelut seisovat – ylityö- ja vuoronvaihtokielto tänään voimaan

Kunta-alan työ- ja virkaehtosopimusten voimassaolo päättyi viime viikolla, eikä kuntapöydässä päästy neuvottelutulokseen, vaan neuvottelut päättyivät tuloksettomina. Myös Avainotes- ja Avaintes-neuvottelut ovat keskeytyneet. Valtion sopimus syntyi sen sijaan määräajassa.

07.03.2022 Uutinen
Opetusalan työolobarometrin viesti: Opetushenkilöstön työn määrän kasvu täytyy pysäyttää

Opetusalan henkilöstön kokemukset työoloista ovat heikentyneet entisestään, kertoo tänään julkaistu OAJ:n tekemä Opetusalan työolobarometri. Työn määrän kasvu ja työn pirstaloituminen sekä läikkyminen vapaa-ajalle aiheuttavat opettajille työkyvyn alenemista ja työstressiä. OAJ nostaa erityisesti työn määrän vähentämisen ja työhyvinvoinnin parantamisen pöydälle kevään sopimusneuvotteluissa.

16.02.2022 Uutinen
Opettajan työ on hieno ammatti

Opettajan työ on huippuammatti, jossa saa tehdä merkityksellistä työtä yhteisen tulevaisuutemme puolesta. Opettajuudesta saa olla ylpeä, ja opettajan ammattiin kannattaa ehdottomasti hakeutua.

18.10.2021 Blogi
Tasavallan presidentiltä kiitos jokaiselle opettajalle ja oppijalle – katso videotervehdys!

Tasavallan presidentti kiittää videotervehdyksessä jokaista opettajaa ja oppijaa siitä, että oppiminen on jatkunut myös koronan aikana. 

05.06.2021 Uutinen
Harjoittelukoulujen työryhmä sopi muutoksista työehtosopimukseen – laaja-alaisille erityisopettajille mahdollisuus siirtyä vuosityöaikaan 

Yliopistojen yleisen työehtosopimuksen harjoittelukoulujen erityisopettajien työsopimusta muutettiin niin, että laaja-alaiset erityisopettajat voivat sopia työnantajansa kanssa siirtymisestä vuosityöaikaan 1.8. lähtien. 

20.05.2021 Uutinen