• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Ohjeita kirjautumiseen

OAJ:n sivuille ja tiettyihin verkkopalveluihin kirjaudutaan vain vahvalla tunnistautumisella.

Näin kirjaudut OAJ:n sivuille

Jos sinulla ei vielä ole käytössä verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta, ota yhteyttä omaan pankkiin tai puhelinoperaattoriin mobiilivarmenteen saamiseksi. 
https://www.suomi.fi/ohjeet-ja-tuki/tunnistus/nain-tunnistaudut-asiointipalveluun/suomalaiset-tunnistusvalineet
https://mobiilivarmenne.fi/

Kirjautumalla pääset käsiksi etuihin

Kirjautuminen kannattaa! Jäsenenä pääset hyötymään sisällöistä, jotka eivät näy kuin kirjautuneille käyttäjille. Esimerkiksi jäsenetujen kampanjakoodit ovat saatavilla ainoastaan kirjautuneille. Jäsenille koottu tieto onkin eräs keskeinen OAJ:n jäsenetu – kirjautuneena jäsenenä näet enemmän!

Suositellut selaimet

OAJ:n sähköisen asioinnin sovellusten käyttöön tarvitaan internet-yhteys ja nettiselain. 

Jos päivität tietojasi Chrome-selaimessa, tarkista, että tiedot jäävät vaihtamiisi kenttiin oikein. Selaimen automaattitäyttö on tehnyt tepposia joidenkin jäsenten tietoihin niin, että esimerkiksi etunimenä ja sukunimenä on sama nimi. Ongelmatilanteissa Chromen käyttäjät saattavat joutua tyhjentämään välimuistin. 

Kirjautumisongelmia?

Jos et pääse kirjautumaan Omiin tietoihisi verkkosivujen Kirjaudu-napista tai saa jäsenille suunnattua sisältöä näkyviin, tee näin:

Odota muutama minuutti ja yritä uudestaan. Sivuilla voi olla ruuhkaa. Tyhjennä myös selaimen historia ja evästeet. Tämä koskee erityisesti Chrome-selaimen käyttäjiä.

Jos uusista yrityksistä huolimatta et pääse kirjautumaan, vaikka aiemmin kaikki on sujunut hyvin, lähetä OAJ:hin tieto ongelmistasi yhteydenottolomakkeella.

Lisää lomakkeelle tällaiset tiedot asian selvittämistä varten:

  • Käytitkö kirjautumista yrittäessäsi pankkitunnusta vai mobiilivarmennetta? 
  • Jos yritit kirjautua pankkitunnuksilla, minkä pankin tunnuksia käytit?
  • Millaisen virheilmoituksen sait?