• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo
Kuvituskuva
kuvaaja Jarkko Mikkonen

Katarina Murto, Akavan työmarkkinajohtaja, Espoo

Olen Katarina Murto Espoosta ja toimin Akavassa työmarkkinajohtajana. Olen valmistunut Teatterikorkeakoulusta ja Helsingin yliopistosta. Olen koulutukseltani tanssinopettaja, juristi ja varatuomari.

Minulla on vahva osaaminen ja kokemus palkansaajien työmarkkina- ja edunvalvontatehtävistä kolmesta palkansaajakeskusjärjestöstä sekä ammattiliitosta 15 vuoden ajalta. Omaan laajat verkostot työmarkkinatoimijoihin, päättäjiin, ministeriöihin ja mediaan.

Olen toiminut vuosia neuvottelijana sekä johtanut useita hankkeita tuloksellisesti myös Akavassa yhdessä jäsenliittojen ja mm. JUKOn kanssa.

Olen toiminut kymmenen vuotta opettajana ja opettanut neljävuotiaista korkeakouluopiskelijoihin ja ammattilaisiin asti eri organisaatioissa, mm. lehtorina Teatterikorkeakoulussa.

Minulla on ollut useita työhöni liittyviä luottamustehtäviä. Tällä hetkellä olen Naisjärjestöjen Keskusliiton hallituksen jäsen.

Johtajana olen avoin tiimipelaaja, kannan rohkeasti vastuun ja vien asioita yhdessä eteenpäin.

OAJ:n asemaa vahvana ja tuloksellisena työmarkkina- ja koulutuspoliittisena edunvalvojana sekä yhteiskunnallisena vaikuttajana tulee vahvistaa.

OAJ on palkansaajien työmarkkinajärjestö, jonka edunvalvontaa tulee johtaa ammattimaisesti. Järjestöä tulee kehittää yhdessä, rakentavasti ja avoimesti jäsenten etu edellä.

Avoin kirje jäsenille

Ehdokkaat ovat kirjoittaneet avoimen kirjeen jäsenille, lue tästä Murron kirje (pdf).

Esittelyvideot

Lyhyt esittely

Pitkä esittely

Jaa