• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo
Kuvituskuva

Ehdokasasettelu on päättynyt. Tällä hetkellä tuessa keskitytään neuvomaan vaalisihteerejä sekä tarvittaessa myös asiamiehiä ja ehdokkaita. Äänestysvaiheen tuesta kerromme myöhemmin.

22.4.2022

Onnea sähköpyörien voittajille!

Arvostamme kiinnostusta yhteisiin asioihin, joten arvoimme kaikkien äänestäjien kesken viisi kotimaista Helkama SE8 sähköpyörää! Lisäksi arvottiin yksi pyörä Saunan valtuustovaali-iltojen osallistujien kesken.

Onnea ja turvallisia kilometrejä Johanna Eskelinen, Hanna Heino, Kirsi Juvonen, Pirkko-Liisa Kronbäck, Tuulia Pasanen ja Kati Pylkkönen!

Voittajiin on oltu yhteydessä myös henkilökohtaisesti.

8.4.2022

Kiitos kaikille äänestäneille, ehdolla olleille ja vaalien eteen uurastaneille, sekä onnittelut tärkeään tehtävään valituille. Valtuustovaalien tulokseen voit tutustua tästä.

4.4.2022

Näin voit äänestää 4.-5.4.

Varsinaisina vaalipäivinä 4.-5.4. äänestetään pääasiassa sähköisesti. Vaalipiireissä OAJ-YSI Pohjanmaa ja OAJ-YSI Pääkaupunkiseutu sekä OAO TOOL on käytössä vain uurnavaali. Uurnavaalien äänestyspaikat päätetään ja viestitään kussakin vaalipiirissä.

Sähköiseen äänestämiseen on saatavilla ohjeita ja tukea, lue lisää täältä.

15.3.2022

Ennakkoäänestys päättyi 14.3., ja ennakkoäänestysprosentti nousi edellisvaalien 20,6 prosentista 27,7 prosenttiin. Iso kiitos kaikille ennakkoon äänestäneille! On hienoa, että kuormittavassa maailmantilanteessa jaksetaan vaikuttaa myös oman alan tulevaisuuteen. Tarkempia vaalipiirikohtaisia ennakkoäänestystuloksia julkaistaan  niiden valmistuttua. 

28.2.2022
Valtuustovaalien ennakkoäänestys on alkanut ja jatkuu 14.3. asti. Ennakkoäänestys tapahtuu kokonaan sähköisesti Omat tiedot -osiossa. Äänestysohjeet löydät mm. valtuustovaalien etusivulta ja näin äänestetään -sivulta

Ehdokkaan valinnassa auttaa Tutustu ehdokkaisiin -sivu.

22.2.2022

Sähköisen äänestämisen ohjeet on nyt julkaistu Näin äänestetään -sivulla. Mobiililaitteelle ja tietokoneelle on omat ohjeensa. Periaate on molemmissa sama, mutta valikot ja näkymät poikkeavat hieman toisistaan.  Huomaathan, että vaalit tulevat näkyviin Omissa tiedoissa vasta ennakkoäänestyksen avauduttua. 

Tänään vietetään myös toista vaali-iltaa Sauna-foorumilla. Tule mukaan keskustelemaan, voit voittaa sähköpyörän! 

15.2.2022

Olethan jo tutustunut ehdokkaisiin vaaligalleriassa? Ja varannut kalenteriisi vaali-illan joko 16. tai 22.2.? 
Muistathan myös jakaa tietoa vaaleista kollegoille vaikka jakamalla OAJ:n somepäivityksiä tai ladattavien materiaalien avulla? 

Yhdistykset voivat myös tilata OAJ:n verkkokaupasta keväisiä yrttisiemensekoituksia vaali-ilmeellä. Niitä voi jakaa yhdistyksen tilaisuuksissa, antaa ehdokkaiden käyttöön tai viedä vaikka työpaikkojen taukotiloihin. Tilaa omasi tästä! Verkkokauppa vaatii kirjautumisen.

1.2.2022

Viimeinenkin keskusvaalilautakunta on saanut työnsä päätökseen, joten ehdokkaat voidaan julkaista yhteisesti viikolla viisi. Ehdokkaisiin voi  jatkossa tutustua esimerkiksi tälle sivulle lisättävässä vaaligalleriassa, Opettaja-lehden ehdokaslistauksessa, Saunan vaali-illoissa sekä uunituoreessa vaalikoneessa. Ehdokkaille on lähtenyt kutsu vaalikoneen täyttämiseen. Aikaa vastaamiseen on kolmisen viikkoa, ja vaalikone avataan yleisölle ennakkoäänestyksen alkaessa 28.2..

26.1.2022

Keskusvaalilautakunnat  kokoontuvat vahvistamaan ehdokkuuksia viikolla neljä, minkä jälkeen ehdokasnumerot voidaan arpoa. Viikolla viisi ehdokkaille lähetetään toimintaohjeita ja ladattavia viestintämateriaaleja lisätään näille sivuille sekä Areenaan.

Vaalikone aukeaa äänestäjille ennakkoäänestyksen alkaessa 28.2..

21.1.2022

Ehdokkaan on mahdollista täyttää ja muokata ehdokastietojaan vaalisovelluksessa 23.1. asti. Tiedot julkaistaan ehdokasgalleriassa. Tustustuhan ohjeeseen ennen tietojen syöttämistä

Ohje ehdokkaalle
Vinkki: Kun olet täyttänyt pakolliset kentät, tallenna kertaalleen ja palaa uudelleen muokkaustilaan. Näin et menetä syöttämiäsi tietoja, jos esimerkiksi sometilien syöttämisessä tulee virhe. Huomioi, että some-kentissä ei riitä käyttäjänimi vaan oikea muoto on sometilin osoite.

16.1.2022

Ehdokasasettelu on päättynyt, kiitokset kaikille mukaan lähteneille ja vielä kerran pahoittelut matkan varrelle osuneista mutkista.  Pyrimme tukemaan hankaluuksissa monipuolisilla tukipalveluilla. Onneksi voimme nyt todeta, että kaikki ehdolle halunneet siinä myös onnistuivat.  

Myös jäsenrekisterin ruuhka saatiin purettua ennen vuodenvaihdetta, joten tilanne ei päässyt vaikuttamaan ehdokkuuksiin. Kirjaamme esille tulleet epäkohdat, ja otamme niistä opiksi.  

Ehdokasmäärät- ja numerot julkistetaan, kun keskusvaalilautakunnat ovat vahvistaneet ehdokkuudet.

14.1.2022

Loppukiri käynnissä. Vielä keskeneräisten valitsijayhdistysten asiamiehille ja ehdokkaille on lähetetty muistutustekstiviesti asioiden loppuun saattamisesta. Sekä kesken prosessin olevat, että vielä kokonaan uutena mukaan lähtevät saavat tehostettua tukea ehdokasasettelun loppuun asti. Yhteydenottolomakkeen lisäksi palvelee kaksi auttavaa puhelinta ja lauantaina myös vaaliklinikka Teamsissa. Katso lisätietoja Kysy vaaleista -sivulta

7.1.2022

Ensi viikon keskiviikkona 12.1. järjestetään vaalisihteereille koulutus, jossa ratkotaan ehdokasasettelun viimemetrien asioita yhdessä. Samalla valmistaudutaan ehdolleasettumisen jälkeiseen viikkoon, jolloin tehdään vielä viimeiset selvitykset ja tarkistukset, että kaikki valmista keskusvaalilautakuntaa varten. 

6.1.2022

Ehdolle asettumisen viimeinen viikko alkaa! Olit sitten vasta asettumassa ehdolle, tai solmussa jossain ehdolle asettumisen prosessin vaiheessa, vielä on aikaa.

Olemme erityisen pahoillamme, mikäli kuulut siihen joukkoon, joka on saanut osansa järjestelmävirheistä tai muuttuneista ohjeistuksista. Sähköinen ehdolle asettuminen alkoi vastatuulessa, joten osan polku on ollut turhan mutkikas. 

Kerro huolesi tai haasteesi yhteydenottolomakkeella, niin tavoitat koko vaalitiimin kerralla. Hoidetaan yhdessä ehdokkuus kuntoon! 

5.1.2022

Ne valitsijayhdistykset, jotka on lähetetty sähköisesti hyväksyttäväksi ilman vaaliliittoa, on 5.1.2022 palautettu Ei lähetetty -tilaan, joka antaa asiamiehelle mahdollisuuden tehdä vielä muokkauksia tarvittaessa. Tätä koskeva ohje tarkempi ohje on lähetetty 5.1. sähköpostilla asiamiehille, ehdokkaille ja vaalisihteereille.

 

Jaa