• Opettaja-lehti logo
 • OAJ-areena logo

Valtakunnalliset yhdistykset

Kuvituskuva

Jäsenemme järjestäytyvät valtakunnallisiin piireihin ja yhdistyksiin edustamansa kouluasteen/opetusalan tai oppilaitoksen mukaan.

Valtakunnalliset piirit ja yhdistykset kokoavat jäsentensä edunvalvontaan ja järjestöpolitiikkaan liittyviä tavoitteita sekä tekevät esityksiä, aloitteita ja järjestävät koulutuksia.

Valtakunnalliset piirit ja yhdistykset

Varhaiskasvatuksen Opettajien Liitto VOL on varhaiskasvatuksen asiantuntijajärjestö, joka tekee työtä varhaiskasvatuksen opettajien sekä varhaiskasvatuksen arvostuksen ja lapsen oikeuksien puolesta.

Varhaiskasvatuksen Opettajien Liitto VOL

OAJ:n yleissivistävien opettajien OAJ-YSI:n ryhmään kuuluvat peruskoulujen ja lukioiden sekä osa vapaan sivistys- ja kasvatustyön opettajista.

OAJ-YSI:n hallituksen kokoonpano 2022–2024

Varsinainen jäsen/varajäsen

 • Kattelus Katariina, puheenjohtaja/Pylkkänen Marika
 • Alaja Jaana/Siltainsuu Petra
 • Contursi Kirsi/Suihkonen Tuomo
 • Koivisto Tuomas/Suomi Anne
 • Latomäki Pia/Kotirinta Paula
 • Lindqvist Sebastian/Leka Pamela
 • Oksa Erja/Anttila Jussi
 • Pieskä Pekka/Rautio Riitta
 • Pohjamo Anu/Alanen Antti
 • Renfors Anna/Poikolainen Katja
 • Rönnkvist Stig/Laaksonen Jani
 • Saavalainen Timo/Sarpila Jukka
 • Vilkki Anu/Karetie Antti
 • Vuori Kirsi/Sutinen Pekka
 • Laurinantti Mira/SOOLin puheenjohtaja

Läsnäolo- ja puheoikeus kokouksissa:

 • Karjalainen Tiina, OAJ-YSI valtuustoryhmän puheenjohtaja
 • Damlin Inger, FSL:n puheenjohtaja
Yhteystiedot 

OAJ:n yleissivistävät opettajat OAJ-YSI
PL 20, 00521 Helsinki
020 748 9600

Puheenjohtaja
Katariina Kattelus, Oulu
katariina.kattelus@ouka.fi
puh. 050 570 7182, 044 703 9440 (työ)

Sihteeri Eila Urpilainen
020 748 9511 
etunimi.sukunimi(at)oaj.fi

Tekninen sihteeri Tuuli Metsämäki
020 748 9675
etunimi.sukunimi(at)oaj.fi

Finlands Svenska Lärarförbund FSL on yleissivistävän opetuksen ruotsinkielisten opettajien ja rehtoreiden valtakunnallinen piiri.

Finlands Svenska Lärarförbund FSL

OAJ:n ammatilliset opettajat OAO kerää yhteen eri alojen ammatilliset opettajat.

Sen muodostavat valtakunnalliset yhdistykset: Aikuisopettajien liitto AKOLAmmatillisten oppilaitosten ja ammattikorkeakoulujen opettajat ja asiantuntijat AO, Koulutuksen esimiehet ja asiantuntijat KEA, KSOLLI ry, SKO - Suomen korkeakoulujen ja toisen asteen opettajat, Suomen musiikinopettajien liitto (SMOL) ja TOOL.

KO - Suomen korkeakoulujen ja toisen asteen opettajat ry, SKO - Lärarna vid högskolor och andra stadiet i Finland rf

Yliopistojen opetusalan liitto YLL on yliopistoissa työskentelevien opettajien, tutkijoiden ja opetushallinnossa toimivien edunvalvoja.

Yliopistojen opetusalan liitto YLL

Opetus- ja sivistystoimen asiantuntijat Opsia on opetus- ja sivistystoimen sekä varhaiskasvatuksen johtavien ja itsenäisessä asemassa olevien asiantuntijoiden valtakunnallinen etujärjestö.

Opetus- ja sivistystoimen asiantuntijat Opsia

Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL on valtakunnallinen kaikkien opettajaksi opiskelevien edunvalvoja ja yhteistyöjärjestö.

Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL

Opetusalan Seniorijärjestö OSJ on eläkkeellä olevien opetusalan ammattilaisten valtakunnallinen edunvalvontajärjestö.

Opetusalan Seniorijärjestö OSJ


Pedagogiset opettajajärjestöt

Pedagogiset opettajajärjestöt kokoavat yhteen oman oppiaineensa opettajat. Kaikilla järjestöillä on omat organisaationsa, tavoitteensa ja jäsenpalvelunsa.

Pedagogiset opettajajärjestöt ovat OAJ:n ulkojäseniä. Ne kehittävät oman aineensa opetusta, koulutusta ja sisältöjä.

Voit liittyä pedagogiseen opettajajärjestöön ottamalla yhteyttä järjestön puheenjohtajaan tai sihteeriin. Pedagogisilla opettajajärjestöillä on erillinen jäsenmaksu. Jäsenenä saat neuvontapalveluita, jäsenlehden tai muuta materiaalia.

Aikuislukioiden opettajat AIOAlkuopetuksen Opettajain Liitto AOOLBiologian ja maantieteen opettajien liitto BMOLEri kieli- ja kulttuuritaustaisten opettajien liitto EKKOLFilosofian ja elämänkatsomustiedon opettajat FETOFinsklärarföreningenHistorian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOLKotitalousopettajien liittoKoulujen MusiikinopettajatKuvataideopettajatLatinankielen opettajien yhdistysLiikunnan ja Terveystiedon Opettajat LIITO» Maa- ja metsätalousopettajat MMO, katso Biologian ja maantiedon opettajatMatemaattisten Aineiden Opettajien Liitto MAOLOman äidinkielen opettajatPsykologianopettajat PSOPSuomen draama- ja teatteriopetuksen liittoSuomen englanninopettajatSuomen erityiskasvatuksen liitto SelSuomen espanjanopettajatSuomen harjoittelukoulujen opettajat SUHOSuomen italianopettajien yhdistysSuomen lukioiden erityisopettajat SLEO rySuomen LuokanopettajatSuomen opinto-ohjaajat SOPOSuomen ranskanopettajain yhdistysSuomen RehtoritSuomen ruotsinopettajatSuomen SaksanopettajatSuomenopettajatSuomen uskonnonopettajain liitto SUOLSuomen venäjänopettajatSvenska modersmålslärarföreningen i FinlandTaloustiedon Opettajat TTOPTekniikan Opettajat TOPTeknisten aineiden opettajat TAOTekstiiliopettajaliitto TOLÄidinkielen opettajain liitto

Jaa