Sökresultat för "Småbarnspedagogik"

Avtal för den privata socialservicebranschen – OAJ:s medlemmar får rätt att välja förtroendeman

Ett nytt kollektivavtal har nåtts för den privata socialservicebranschen. Bland annat höjs lönerna med två procent i början av september. Helt nytt är att OAJ:s medlemmar får rätt att välja en förtroendeman för att representera dem i de privata daghem som avtalet omfattar.

04.07.2022 Nyheter
Förbudet mot övertidsarbete och skiftbyte har upphört i privata socialservicebranschen

OAJ:s förbud mot övertidsarbete och skiftbyte för OAJ-medlemmarna i den privata socialservicebranschen upphörde på tisdagen den 28 juni kl. 00.01. Samtidigt upphörde också förbudet som JHL och Talentia hade utlyst.

29.06.2022 Nyheter
Förbud mot övertidsarbete och skiftbyte börjar i privata socialservicebranschen

OAJ inför förbud mot övertidsarbete och skiftbyte tisdagen den 21.6 för OAJ-medlemmarna i den privata socialservicebranschen. Förbudet gäller en del lärare och speciallärare inom småbarnspedagogik samt daghemsföreståndare i privata daghem.

20.06.2022 Nyheter
LÖNEDAG 5.4.2022 – rättvisa för kommunsektorns proffs!

Kom till Senatstorget i Helsingfors tisdagen 5.4 från klockan 17 till 19 och demonstrera för en skälig ersättning för ett oersättligt arbete!

05.04.2022 Evenemang
Lärare inom småbarnspedagogik: Varje euro i småbarnspedagogiken är en investering i framtiden

Lärare inom småbarnspedagogik Maria Patteri ser i sitt arbete den stora inverkan som kompetenta lärare har på barns tillväxt och lärande. Bristen på lärare är dock allvarlig och Maria tror att den kommer att minska först när arbetsvillkor och lön fås i skick.

24.02.2022 Nyheter
OAJ:s arbetslivsbarometer: Lärarnas arbetsmängd får inte mera öka

Lärarna upplever att arbetsförhållandena har försämrats ytterligare. Det här visar OAJ:s arbetslivsbarometer som publicerades i dag. Arbetet har ökat, blivit splittrat och går ut över fritiden. Det förorsakar lärare nedsatt arbetsförmåga och arbetsstress. I vårens avtalsrunda betonar OAJ särskilt begränsad arbetsmängd och bättre välbefinnande i arbetet.

16.02.2022 Nyheter
Avtalsförhandlingarna 2022: UKTA och lärarna inom småbarnspedagogik

OAJ-medlemmarna omfattas av många olika tjänste- och arbetskollektivavtal som alla avtalas vid olika förhandlingsbord med arbetgsgivarna. Anställningsvillkoren för de kommunala lärarna inom småbarnspedagogik anges i UKTA del G. OAJ avtalar direkt med Kommun- och välfärdsområdesarbetsgivarna KT om de här villkoren.  

14.12.2021 Nyheter
Snabba åtgärder behövs för att åtgärda problem inom småbarnspedagogiken

På onsdagen samlades inbjudna aktörer till undervisningsminister Li Anderssons rundabordsdiskussion om småbarnspedagogiken. OAJ presenterade lösningar för att åtgärda problem; bland annat efterlyser vi en höjning av basfinansieringen, bättre löner och arbetsförhållanden samt tydliga arbetsbeskrivningar för att öka branschens dragningskraft.

24.11.2021 Nyheter
OAJ uppmanar medlemmarna inom småbarnspedagogiken att följa anmälningsskyldigheten

Yrkesperson har anmälningsskyldighet om hen i sina uppgifter upptäcker ett missförhållande som gäller genomförandet av småbarnspedagogiken för barnet. Arbetstagaren behöver inte vara rädd för att göra en anmälan eftersom den som gjort anmälan inte får bli föremål för negativa motåtgärder till följd av anmälan.

18.10.2021 Nyheter
Dramatisk förändring: Hela sex av tio lärare överväger att byta bransch

Drygt hälften av lärarna har under coronatiden funderat på att byta bransch, visar OAJ:s utredning som publicerades i dag. De vanligaste orsakerna till att överväga byte av bransch är arbetets belastning, den ökade arbetsmängden och lönenivån. OAJ:s ordförande kräver att politiker och arbetsgivare börjar inse situationens allvar och löser de problem som driver lärarna bort från branschen.

28.09.2021 Nyheter