Sökresultat för "Arbetsmarknad"

Katarina Murto ombedd att utreda möjligheterna att inleda förhandlingar om arbetsmarknadsmodellen

Arbetsminister Arto Satonen har bett OAJ:s och FOSU:s ordförande Katarina Murto att utreda möjligheten att få löntagarorganisationerna till förhandlingar om arbetsmarknadsmodellen. Murto tackade ja till uppdraget.

22.03.2024 Nyheter
OAJ tackar: Statsminister Orpo sammankallar arbetsmarknadsparterna

OAJ:s styrelse presenterade vid sitt möte den 8 februari att statsministern skulle sammankalla de centrala förbunden till att inleda förhandlingar om arbetsmarknadsmodellen och att föra dialog om hur arbetsmarknadskrisen ska lösas.

04.03.2024 Nyheter
Hur göra som OAJ-medlem när andra strejkar?

Den här veckan ordnar flera fackförbund politiska strejker. Vi påminner om att OAJ-medlemmarna inte utför strejkbelagt arbete.

13.02.2024 Nyheter
OAJ: Statsministern bör sammankalla de centrala förbunden för att inleda förhandlingar om en arbetsmarknadsmodell

OAJ:s styrelse samlades igår kväll till ett extra möte för att behandla arbetsmarknadsläget. Styrelsen föreslår att statsministern bör sammankalla de centrala förbunden för att inleda tvåpartsförhandlingar om en arbetsmarknadsmodell. Styrelse anser vidare att det just nu inte är ändamålsenligt att ordna nya strejker.  

09.02.2024 Pressmeddelande
Strejkdagen i bilder

Välkommen att se glimtar från strejkdagen den 31 januari.

31.01.2024 Nyheter
OAJ ordnar en politisk strejk den 31 januari som omfattar småbarnspedagogiken i huvudstadsregionen

OAJ ordnar en politisk strejk onsdagen den 31 januari 2024. Strejken genomförs i alla småbarnspedagogiska enheter i huvudstadsregionen.  

23.01.2024 Pressmeddelande
OAJ meddelar på tisdag 23.1 om sina organisatoriska åtgärder

OAJ stödjer målen med Akavas organisatoriska åtgärder, men anser inte att Akavas utmarsch är ändamålsenlig för OAJ-medlemmarna. OAJ:s styrelse beslutade förra veckan om organisationens åtgärder för att påverka regeringens föreslagna försämringar i arbetslivet.

22.01.2024 Nyheter
OAJ:s medlemsenkät: Medlemmarna redo att strejka

Över 80 procent av OAJ-medlemmarna är beredda att delta i en laglig strejk. Det här visar en färsk medlemsenkät. OAJ är särskilt kritisk mot regeringens planerade lagstiftning om en exportdriven arbetsmarknadsmodell. OAJ:s styrelse fattade idag beslut om fortsatta åtgärder.

17.01.2024 Pressmeddelande
En lagstiftad exportmodell bestraffar löntagarna inom den offentliga sektorn

Arbetsminister Satonen meddelade idag att lagberedningen av en exportdriven arbetsmarknadsmodell ska påbörjas eftersom arbetsmarknadsparterna inte förhandlingsvägen kunde nå enighet om en ny modell.

16.01.2024 Pressmeddelande
OAJ: En besvikelse att diskussionen om en ny arbetsmarknadsmodell har avbrutits

Diskussionerna om en ny arbetsmarknadsmodell mellan centrala förbund och förhandlingsorganisationer har avbrutits. – Målet var att genom förhandlingar nå en lösning om en ny arbetsmarknadsmodell, så det är en besvikelse att diskussionerna avbröts redan i ett tidigt skede, säger OAJ:s ordförande Katarina Murto.

13.12.2023 Nyheter