Sökresultat för "Avtalsförhandlingar"

Förhandlingarna om ett eget kollektivavtal för yrkeshögskolorna inleds i november

Bildningsarbetsgivarna meddelade i mitten av oktober att avtalsbilagan som gäller yrkeshögskolor ska slopas i kollektivavtalet för den privata undervisningssektorn och att förhandlingar inleds om ett nytt kollektivavtal för yrkeshögskolorna. OAJ:s styrelse har beslutat att organisationen deltar i förhandlingarna.

31.10.2023 Nyheter
OAJ:s styrelse: Vi söker lösningar förhandlingsvägen och genom påverkan men höjer organisationsberedskapen

Regeringens förslag till ändringar i arbetslagstiftningen försämrar löntagarnas ställning och ökar otryggheten och osäkerheten på arbetsmarknaden. OAJ är särskilt kritisk till den lagstadgade exportdrivna arbetsmarknadsmodellen som föreslås i regeringsprogrammet. OAJ:s styrelse har idag diskuterat regeringsprogrammets arbetslivsmål och organisationen förbereder sig på organisatoriska åtgärder.

22.08.2023 Pressmeddelande
Nytt avtal för privata socialservicebranschen – strejkerna gav fart åt förhandlingarna

Ett nytt kollektivavtal har ingåtts för den privata socialservicebranschen. Avtalsperioden börjar 1.5.2023 och slutar 31.12.2025.

13.06.2023 Nyheter
Ett förhandlingsresultat har nåtts för den privata socialservicebranschen

Ett förhandlingsresultat har nåtts i arbetstvisten gällande den privata socialservicebranschen. Parternas beslutande organ ska nu behandla resultatet och i början av nästa vecka meddelas om förslaget godkänns eller inte. Nu upphör också förbudet mot övertidsarbete och skiftbyte.

08.06.2023 Nyheter
Strejken i en del privata daghem börjar på onsdag

Den tre dagar långa strejken inom den privata socialservicebranschen börjar onsdagen den 31 maj. Strejken gäller också OAJ-medlemmar i en del privata daghem.  Förbudet mot övertidsarbete och skiftbyte fortsätter. 

30.05.2023 Nyheter
Strejken i en del privata daghem börjar tisdagen den 23 maj

Den två dagar långa strejken inom den privata socialservicebranschen börjar tisdagen den 23 maj då ingen lösning nåddes i dagens medling. Strejken gäller också OAJ-medlemmar i en del privata daghem

22.05.2023 Nyheter
OAJ har gett ett andra strejkvarsel för privata socialservicebranschen och nytt förbud mot övertidsarbete och skiftbyte

En strejk hotar bryta ut den 31.5–2.6 i daghem inom privata socialservicebranschen ifall en lösning inte nås före det. Strejken skulle omfatta lärare och speciallärare inom småbarnspedagogik och daghemsföreståndare i privata daghem i Nyland och Egentliga Finland.

16.05.2023 Nyheter
Engångsersättning och allmän förhöjning till alla i höst inom den privata undervisningssektorn

Löneuppgörelsen för den privata undervisningssektorn ger en allmän förhöjning på 1,72 procent från 1 oktober. Utöver det här fördelas en lokal pott på 0,73 procent i andra än allmänbildande läroanstalter. I september betalas en engångsersättning på 451 euro till alla.   

10.05.2023 Nyheter
OAJ har gett strejkvarsel för privata socialservicebranschen - strejken gäller lärare och speciallärare inom småbarnspedagogik och daghemsföreståndare i privata daghem

En strejk bryter ut tisdagen den 23 maj i privata daghem inom socialservicebranschen ifall en avtalslösning inte nås före det. Strejken omfattar OAJ-medlemmar vid en del privata daghem.

08.05.2023 Nyheter
Strejkvarsel för privata socialservicebranschen - OAJ beslutar om sina åtgärder senast på måndag

Huvudavtalsorganisationerna inom den privata socialservicebranschen varslar om strejk. Strejken inleds den 23 maj. OAJ beslutar om sina åtgärder senast måndagen den 8 maj.

04.05.2023 Nyheter