• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Työmarkkinat"

Katarina Murto selvittämään edellytyksiä päästä neuvottelemaan työmarkkinamallista

Valtiosihteeri Mika Nykäsen vasta valmistuneen raportin mukaan työmarkkinajärjestöt näkevät yhteisen sopimukseen perustuvan työmarkkinamallin muodostamisen tarpeellisena. Työministeri Arto Satonen pyysi OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murtoa selvittämään palkansaajajärjestöjen yhteiseen pöytään saamista neuvottelemaan mallista. Murto vastasi pyyntöön myöntävästi.

22.03.2024 Uutinen
Puheilla luodaan tulevaisuutta, millaisen siitä haluamme?

Maan hallituksen edustajien puheissa eri ammattiyhdistystoimijat on niputettu kasvottomaksi uhaksi ja keskustelu on ollut ajoittain kärkästä. Julkisuudessa pyörivät puheet AY-huligaaneista tai -mafiasta tuntuvat vierailta, kun niitä peilaa OAJ:n toimiston henkilökunnan ja aktiivitoimijoiden arkiseen työhön.

21.03.2024 Blogi
OAJ kiittää: Pääministeri Orpo kutsuu työmarkkinatoimijat koolle

OAJ:n hallitus esitti 8.2. kokouksessaan, että pääministeri kutsuisi keskeiset liitot koolle käynnistämään neuvottelut työmarkkinamallista sekä käymään vuoropuhelua työmarkkinakriisin ratkaisemiseksi.

04.03.2024 Uutinen
Valtiolla työskentelevien opettajien virastoerien jaosta päätetty

Valtion virka- ja työehtosopimuksessa saatiin neuvottelut päätökseen 1.3.2024 jaettavasta virastoerästä. Jaossa oli 0,5 prosentin virastokohtainen erä. Samalla kertaa jaetaan myös 2,0 prosentin yleiskorotus.

26.02.2024 Uutinen
Miten OAJ:n jäsenet toimivat muiden lakon aikana

Tällä viikolla useat järjestöt järjestävät poliittisia lakkoja. OAJ muistuttaa, että sen jäsenet eivät tee lakonalaista työtä.

13.02.2024 Uutinen
OAJ: Pääministerin kutsuttava keskeiset liitot koolle neuvottelujen käynnistämiseksi työmarkkinamallista

Ylimääräiseen kokoukseen kokoontunut OAJ:n hallitus keskusteli työmarkkinatilanteesta eilen illalla. OAJ esittää, että työmarkkinakriisin ratkaisemiseksi pääministerin pitää kutsua keskeiset liitot koolle kaksikantaisten neuvottelujen käynnistämiseksi työmarkkinamallista. Järjestön hallituksen mielestä työmarkkinoiden umpisolmu on ratkaistava, mutta juuri nyt ei ole tarkoituksenmukaista järjestää uusia lakkoja.

09.02.2024 Tiedote
Tule mukaan seuraamaan lakkopäivää 31.1.

Päivitämme lakon aikana kuvaterveisiä ja kuulumisia tälle sivulle ja somekanaviimme. Tervetuloa mukaan lakkopäivän tunnelmiin!

31.01.2024 Uutinen
Näistä kolmesta kiitollisuudenaiheesta lakot muistuttavat

Hallituksen suunnittelemat työelämämuutokset ovat herättäneet lakkoaallon, joka vaikuttaa myös lapsiperheiden arkeen. Samalla lakot muistuttavat kolmesta kiitollisuudenaiheesta, joista Suomen kannattaa pitää kiinni, OAJ:n järjestöpäällikkö Kaj Raiskio kirjoittaa.

30.01.2024 Blogi
Poliittinen lakko herättää tunteita ja kysymyksiä

Poliittinen lakko herättää aina suuria tunteita, puolesta ja vastaan. Moni pohtii asiaa oman poliittisen taustansa tai arvojensa pohjalta. Päätös lakosta herättää tunteiden lisäksi myös kysymyksiä. Usein kysyttyjä kysymyksiä lakosta -osio nettisivuillamme avaa erityisesti monia lakkoon liittyviä käytännön asioita. Haluan lisäksi avata joitain lakkoon liittyviä linjauksia jäsenten kysymysten pohjalta.

25.01.2024 Blogi
OAJ järjestää poliittisen lakon varhaiskasvatuksessa pääkaupunkiseudulla 31.1.2024

OAJ:n hallitus päätti viime viikon kokouksessaan järjestää poliittisen lakon keskiviikkona 31.1.2024. Lakko toteutetaan pääkaupunkiseudulla kaikissa varhaiskasvatuksen yksiköissä.

23.01.2024 Tiedote