• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Työmarkkinat"

Vain yksi kunta lomauttamassa törkeästi opettajia: OAJ vaatii Pyhäjärven kaupunkia luopumaan lomautuksista

OAJ vaatii Pyhäjärveä perumaan täksi vuodeksi suunnitellut opetushenkilöstön lomautukset. Kaupungin tilinpäätös oli yli 400 000 euroa plussalla, kun budjetin mukaan sen ennakoitiin jäävän 3,1 miljoonaa euroa miinukselle. Lomautuksille ei OAJ:n mielestä voi olla enää taloudellisia perusteita.

20.04.2021 Tiedote
Ikääntyneiden työntekijöiden työllisyystoimista ratkaisu – eläkeputki poistuu

Suomen hallitus on päättänyt toimenpiteistä, joiden tavoitteena on parantaa yli 55-vuotiaiden työntekijöiden muutosturvaa. OAJ:n neuvottelujohtaja Petri Lindroosin mukaan ratkaisussa parasta on se, että hallitus tunnustaa koulutuksen keskeisen merkityksen työllistymisessä.

18.12.2020 Uutinen
OAJ vaatii Pyhäjärven kaupunkia luopumaan törkylomautusaikeista

OAJ vetoaa Pyhäjärven kaupunkiin, jotta se luopuisi opetushenkilöstön lomautusaikeista 2021. Pohjoispohjalainen lähes 5 000 asukkaan Pyhäjärvi aikoo lomauttaa opetushenkilöstön harvinaisen räikeällä tavalla. Opettajille aiheutuva taloudellinen haitta koituu mahdollisimman suureksi, sillä opettajat menettäisivät 10 päivän palkan saamatta lainkaan päivärahaa lomautuspäiviltä.

12.11.2020 Tiedote
OAJ:n jäsenet eivät tee lakonalaista työtä – JHL:n lakko 6.11. Jyväskylässä

OAJ muistuttaa Jyväskylän kaupungilla työskenteleviä jäseniään siitä, että nämä eivät tee lakonalaista työtä. Jyväskylässä on JHL:n yhden päivän lakko 6.11. Lakkoon osallistuvat JHL:n jäsenistä muun muassa varhaiskasvatuksen työntekijät.

05.11.2020 Uutinen
OAJ:n jäsenet eivät tee lakonalaista työtä

OAJ muistuttaa Jyväskylän kaupungilla työskenteleviä jäseniään siitä, että nämä eivät tee lakonalaista työtä. Jyväskylässä on JHL:n yhden päivän lakko 30.10. Lakkoon osallistuvat JHL:n jäsenistä muun muassa varhaiskasvatuksen työntekijät.

29.10.2020 Uutinen
OAJ:n jäsenet eivät tee lakonalaista työtä

OAJ muistuttaa Oulun kaupungilla työskenteleviä jäseniään siitä, että nämä eivät tee lakonalaista työtä. Oulussa alkaa 30.9. JHL:n ja Jytyn laaja kolmipäiväinen työnseisaus. Se on jatkoa 24.9. toteutetulle työtaistelulle, joka koski ateria- ja puhtauspalveluita.

29.09.2020 Uutinen
Vaasa lomauttaa perusopetuksen opettajia kolme työpäivää

Vaasa lomauttaa perusopetuksen opettajat kolmeksi päiväksi. Lomautus kohdistetaan työn suunnitteluun eli veso-päiviin, ja se ajoittuu tälle ja ensi vuodelle. Rehtorien lomautus on 14 päivää.

22.09.2020 Uutinen
Kuntapäättäjiltä vastuutonta korona-aikana: Opettajien lomautukset vaikeuttavat opiskelua 19 kunnassa

OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen paheksuu 19 kuntaa, jotka lomauttavat tänä syksynä opettajia. Opiskelun ja tuen saannin vaikeuttaminen on Luukkaisen mielestä kuntapäättäjiltä vastuuton teko, kun tavoitteelliseen opiskeluun palaamisen pitäisi olla yhteinen kansallinen tavoite.

08.09.2020 Tiedote
Olli Luukkainen Kevan hallitukseen

OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen on valittu Kevan hallitukseen.

19.08.2020 Uutinen
Touhula sulkee päiväkoteja – OAJ: kuntien tuotettava itse pääosa varhaiskasvatuksen palveluista

Päiväkotiketju Touhula sulkee yksiköitään yt-neuvottelujen tuloksena. Päiväkotien sulkemisella on iso vaikutus lapsiin ja perheisiin sekä irtisanomisuhan alla oleviin päiväkodin työntekijöihin. OAJ:n mielestä yksityisellä varhaiskasvatuksella on osansa varhaiskasvatusjärjestelmässä, mutta kuntien on itse tuotettava pääosa varhaiskasvatuksen palveluista.

18.06.2020 Uutinen