• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Työmarkkinat"

Hajautunut työmarkkinajärjestelmä edellyttää ratkaisuja

Kuluva sopimuskierros on viimeistään osoittanut työmarkkinajärjestelmän uudistustarpeen. Erityisesti sovittelujärjestelmä ja työriitalaki on aikoinaan säädetty aivan toisenlaiseen toimintaympäristöön. Yhteisen työmarkkinamallin puuttuminen ja sovittelujärjestelmän ongelmat ovat omiaan aiheuttamaan yhä lisääntyviä työmarkkinahäiriöitä. – Epävakaa tilanne tulee Suomelle kalliiksi ja nakertaa työmarkkinatoiminnan luottamusta ja uskottavuutta, sanoo OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto.

25.03.2023 Uutinen
OAJ:n jäsenet eivät tee lakonalaista työtä

Palvelualojen ammattiliitto PAM ja Kiinteistötyönantajat ry:n hallitukset hyväksyivät kiinteistöpalvelualalle työehtosopimusratkaisun 29.3. Lakko ja muut työtaistelutoimet on peruttu.

23.03.2023 Uutinen
Poliittisilta päättäjiltä vahva tuki ammattijärjestöjen työlle

Poliittiset päättäjät osoittivat tukensa ammattijärjestöjen asemalle OAJ:n tuoreessa kyselytutkimuksessa. Vastaajat kannattivat vahvasti muun muassa yleissitovia työehtosopimuksia.

03.03.2023 Uutinen
Tampereen ammattikorkeakoulu käynnisti kyseenalaiset muutosneuvottelut

Vähintään kuusi viikkoa kestävien muutosneuvottelujen tavoitteena on sopeuttaa toimintaa muuttuviin olosuhteisiin. TAMKin mukaan painetta lisäävät toimintaympäristön ja asiakastarpeiden muutokset sekä talouskehitys. – Rahoituksen ennakoimattomuus on toki tunnustettu ongelma, mutta nyt vaikuttaa siltä, että TAMK on tällä kertaa itse toiminnallaan, visiollaan ja investoinneillaan aiheuttanut miljoonien säästötarpeet, arvioi OAJ:n neuvottelupäällikkö Pasi Repo.

23.01.2023 Uutinen
OAJ:n Katarina Murto peräänkuuluttaa palkansaajapuolen yhteistä keskustelua työmarkkinajärjestelmän tulevaisuudesta

OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto esittää, että keskeiset ammattiliitot käynnistävät keskustelun työmarkkinajärjestelmän toimivuudesta ja tulevaisuudesta syksyn palkkakierroksen jälkeen.

03.08.2022 Tiedote
JHL lakkoon Turussa – OAJ:läiset eivät tee lakon alaista työtä

JHL:n lakko alkaa keskiviikkona 17.11. Klo 12 ja koskee työtä, jota JHL:n jäsenet tekevät kiinteistö- ja ruokapalveluita tuottavan Arkea Oy:n Turun kohteissa. Lakko näkyy esimerkiksi päiväkotien ja koulujen ruokailuissa. OAJ:n jäsenet eivät tee järjestöllisten toimien kohteena olevia työtehtäviä.

17.11.2021 Uutinen
Työn iso murros on käynnissä: nyt kannattaa panostaa työntekijöiden osaamiseen

Olemme tilanteessa, jossa työ ja työn tekemisen muodot muuttuvat kovaa vauhtia. Koronapandemia ja etätyökokemukset herättivät oivaltamaan, että iso työn murros on jo meneillään. Mitä seuraa, jos muutoksen keskellä työntekijöiden osaamiseen ei panosteta? kysyvät erityisasiantuntijat Hannele Louhelainen ja Tuovi Manninen.

10.11.2021 Blogi
Touhulan toiminta loppuu kymmenessä päiväkodissa

Päiväkotiketjun yhteistoimintaneuvottelut päättyivät 11.6.2021, neuvottelujen seurauksena Touhulan toiminta loppuu kymmenessä päiväkodissa.

16.06.2021 Uutinen
OAJ ja Tieteentekijät perustavat yhteisen yhdistyksen tiivistämään yliopistosektorin edunvalvontaa

Akavalaiset ammattiliitot OAJ ja Tieteentekijät perustavat yhteisen järjestön, Tiede ja Opetus ry:n. Sen on tarkoitus edistää ja vahvistaa yliopistojen tutkimus- ja opetushenkilöstön ja muiden asiantuntijoiden edunvalvontaa sekä tiivistää entisestään yliopistojen akavalaisen keskiryhmän yhteistyötä.

27.05.2021 Tiedote
Pyhäjärvi harkitsee lomautusten peruuttamista

Pyhäjärven kaupunki harkitsee sittenkin vielä uudelleen henkilöstönsä lomautuksia. Kaupunki ilmoitti tästä työntekijöilleen 20.4. iltapäivällä, kun OAJ oli saman päivän aamuna nostanut tiedotteessaan esille sen, että kaikki muut kunnat olivat peruneet opetushenkilöstön lomautukset kuntien taloustilanteen korjaannuttua ja huomioineet myös vaikean pandemiatilanteen opetus- ja kasvatustyössä.

21.04.2021 Uutinen