• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

OAJ:n Valot päälle! -mielenilmaus puolusti opetusalan työntekijöiden asemaa

23.11.2023 - 15.17 Uutinen
Kuvituskuva

Valontäyteisellä mielenilmauksella vastustettiin hallituksen kaavailemia työelämäheikennyksiä sekä aikeita puuttua liittojen sopimusvapauteen ja palkkaneuvotteluihin. OAJ:n Valot päälle! -kulkue kulki 23.11. Narinkkatorilta Valtioneuvoston linnan ohi.

OAJ on esittänyt vaihtoehtoisia ratkaisuja ja vaikuttanut koko syksyn maan hallituksen suuntaan tasapainoisten ratkaisujen löytämiseksi, mutta vielä toistaiseksi tuloksetta.

– Me emme voi hyväksyä sitä, että muutamat vientialat märittelisivät opettajien palkankorotuksen tason, Narinkkatorilla puhunut puheenjohtaja Katarina Murto alleviivasi.

– Ei ole oikein, että opettajien palkkakehitys jäisi laahaamaan yksityiseen sektoriin nähden, Murto jatkoi.

Puheenjohtaja Katarina Murto puhumassa Narinkkatorilla 23.11.

– Opettajien merkitys on tässä yhteiskunnassa aivan korvaamaton. He tekevät valtavan tärkeää työtä jokaisen lapsen ja nuoren ja koko yhteiskunnan eteen. Yhdelläkään alalla ei olisi osaajia ilman opettajien työtä, Murto korosti.

OAJ on tyytyväinen siihen, että neuvottelut työmarkkinamallista käynnistyvät perjantaina 24.11..

– OAJ on koko ajan esittänyt vaihtoehtoja, Murto alleviivasi.

Valot päälle -kulkueeseen osallistui arvioiden mukaan noin tuhat opettajaa, tutkijaa, rehtoria ja muita opetusalan ammattilaisia.

Myös Aapiskukko oli sitä mieltä, että palkansaajien aseman heikentäminen ja vientivetoinen työmarkkinamalli ovat kestämättömiä esityksiä.

Kulkueen ottivat vastaan Matias Marttinen (kok.), Tytti Tuppurainen (sd.), Jani Mäkelä (ps.), Tuomas Kettunen (kesk.), Inka Hopsu (vihr.), Minja Koskela (vas.), Otto Andersson (r.) ja Peter Östman (kd.).

Tilaisuuden päätteeksi esiintyi folkpop-duo Kalevavauva.fi.

OAJ:n mielenilmauksen aikataulu 23.11.

klo 16 Mielenilmaukseen osallistuvat kokoontuvat Narinkkatorilla

klo 17.00 Mielenilmauskulkue lähtee liikkeelle. Kulkue etenee reittiä Mannerheimintie - Aleksanterinkatu - Valtioneuvoston linna - Unioninkatu - Pohjoisesplanadi - Mannerheimintie

noin klo 18 OAJ:n puheenjohtajan Katarina Murron ja kansanedustajien puheenvuorot

klo 18.20 Kalevauva.fi esiintyy

klo 19 Mielenilmaus päättyy

 

Mistä on kyse?

Maan hallitus esittää monia heikennyksiä työntekijöiden asemaan ja haluaa sanellen tuoda Suomeen työmarkkinamallin, jossa vientialat määrittelisivät esimerkiksi opettajien palkkatason.

Torstaina 23.11. opetus- ja tutkimusalan ammattilaiset kokoontuivat Helsingin keskustaan lailliseen mielenilmaukseen sanomaan, että ei näin – nyt valot päälle!

kartta.jpg

osallistujien kuvagalleria

 
Jaa

Jaa kuvia ja videoita tapahtumasta!

Onko sinulla hieno otos Valot päälle! -mielenilmauksesta, jonka haluaisit jakaa? Skannaa qr-koodi puhelimesi kameralla – tai klikkaa tästä – ja jaa meille kuvia & videoita mielenilmauksesta. Kuvia ja videoita voidaan käyttää OAJ:n viestinnässä.

OAJ-webapp-qr-code.png

Viedään yhdessä tärkeää viestiämme eteenpäin myös somessa! 
Lisää julkaisuihisi tunniste #valotpäälle ja tägää mukaan @oajry.

X: @oajry
Instagram @oajry
Facebok: Opetusalan Ammattijärjestö OAJ
LinkedIn: Opetusalan Ammattijärjestö OAJ