• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Ajankohtaista

OAJ hakee toimittajaa

OAJ hakee Opettaja-lehteen toimittajaa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Haku päättyy 11.8.

22.07.2024 Uutinen
Yhteistyössä yksityistä varhaiskasvatusalaa kehittämässä – OAJ mukaan alan oman työehtosopimuksen neuvotteluihin

Laadukas varhaiskasvatus rakentaa osaamisen perustaa koko sivistysalalle. Yksityiset päiväkodit tarjoavat perheille laadukkaita ja monipuolisia palveluita ja niillä on tärkeä rooli osana varhaiskasvatuksen kenttää.

28.06.2024 Uutinen
OAJ hyväksyi sovintoehdotuksen yksityiselle opetusalalle

OAJ on hyväksynyt valtakunnansovittelija Anu Sajavaaran sovintoehdotuksen yksityisen opetusalan työriidassa. Hyväksymisen mahdollisti opetushenkilöstöä koskeva paikallinen kehittämiserä vuosille 2024-2026. 

28.06.2024 Tiedote
Yksityiselle opetusalalle annettiin toinen sovintoehdotus 

Valtakunnansovittelija Anu Sajavaara on jättänyt yksityiselle opetusalalle toisen sovintoehdotuksen myöhään torstai-iltana 27.6. Sopijaosapuolet OAJ ja Sivistysala ry Sivista antavat vastauksensa perjantaina 28.6. klo 12.

28.06.2024 Uutinen
Priorisointi on avain koulutuksen laadun turvaamiseen – 5 nostoa kuntapaneelista

OAJ:n järjestämässä kuntapaneelissa haettiin ratkaisuja, joilla turvataan koulutuksen laatu Suomen jokaisessa kunnassa. Monen haasteen äärellä puhuttiin priorisoinnin tärkeydestä. Selaa viisi nostoa keskustelusta, jonka tallenteen voit katsoa myös jälkikäteen.

26.06.2024 Uutinen
Sivistalta törkeä veto varhaiskasvatuksessa – ”Luottamus rapautui, he eivät arvosta opettajia”

Yksityisen varhaiskasvatuksen työnantajia edustava Sivista uhkaa jättää OAJ:n eli opettajat ulos neuvottelupöydästä. OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto pitää tätä osoituksena siitä, että Sivistan johdossa ei arvosteta opettajia lainkaan.

20.06.2024 Tiedote
OAJ:n toimisto palvelee myös kesällä

Kesälläkin saat meidät kiinni jäsenpalvelunumeroista ja yhteydenottolomakkeella.

19.06.2024 Uutinen
Oppimisen tuki uudistuu perusopetuksessa

Petteri Orpon hallitus uudistaa hallitusohjelman mukaisesti perusopetuslakia. Hallituksen tavoitteena on täsmentää oppilaan saaman tuen muotoja sekä turvata riittävä tuki. Laki on nyt lausuntokierroksella. OAJ katsoo, että suunta on oikea, mutta hallituksen esitys kaipaa vielä täsmentämistä ja selkeyttä.

18.06.2024 Uutinen
Muutosneuvottelut Vaasan yliopistossa

Vaasan yliopistossa alkavat muutosneuvottelut. Muutosneuvotteut voivat johtaa enintään 35 henkilön työsuhteen päättämiseen.

17.06.2024 Uutinen
Sovittelu jatkuu juhannuksen jälkeen  

Sovittelua OAJ:n ja yksityisiä kouluja ja oppilaitoksia edustavan Sivistysalan välillä jatketaan juhannuksen jälkeen 26.6. Molemmat osapuolet saivat sovittelijalta tehtäviä.  

11.06.2024 Uutinen
Tärkeä AVI:n ratkaisu: Pelkkä henkilöstömitoituksen toteutuminen päiväkotitasolla ei riitä lapsen edun toteutumiseen

Etelä-Suomen aluehallintovirasto teki Lappeenrannassa ja Helsingissä toimivia päiväkoteja koskien ratkaisut, joilla on merkitystä koko maan varhaiskasvatuksen järjestämisen kannalta. AVI katsoi, että päiväkotien henkilömitoituksen toteutuminen koko päiväkodin tasolla ei vielä riitä varhaiskasvatuslain tavoitteiden toteutumiseen lapsen edun mukaisesti.

07.06.2024 Uutinen
OAJ hakee juristia

Haemme työoikeuteen erikoistunutta juristia vakituiseen työsuhteeseen. Haku alkaa 7.6.2024 ja päättyy 23.6.2024.

07.06.2024 Uutinen
Koulutuspolitiikassa unohdetaan muuttuvat osaamistarpeet

Me ammatillista koulutusta sekä työ- ja elinkeinoelämää edustavat järjestöt olemme huolissamme siitä, että työikäisen väestön mahdollisuudet kehittää osaamistaan kapenevat yhteiskunnassa, etenkin ammatillisessa aikuiskoulutuksessa.

06.06.2024 Tiedote
Opiskelijoiden tukea on vahvistettava lukioissa

Lukiolaki on uudistumassa ja sen osana oppimisen tukea uudistetaan ja lukiolaiset ovat saamassa oikeuden tukiopetukseen. Tämä on ollut OAJ:n pitkäaikainen tavoite. Lakiluonnoksessa on kuitenkin puutteita oppimisen tuen yhtenäistämisen ja lukiokoulutuksen rahoituksen osalta.

05.06.2024 Uutinen
Voithan sinä myydä jäätelöä

Jyväskyläläinen luokanopettaja Jenny Riivali jää työttömäksi, kun kollegat lähtevät kesälomalle. Hänen määräaikainen työsuhteensa Jyväskylän kaupungilla on voimassa vain toukokuun loppuun ja hän on kesän työttömänä. Hallituksen tekemät sosiaaliturvan heikennykset laittavat Riivalin arjen ahtaalle.

31.05.2024 Uutinen