• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Työolot"

Työhyvinvointirahaston tukea haettiin 133 hankkeeseen

OAJ:n työhyvinvointirahasto sai tämän vuoden hakukierroksella 133 tukihakemusta ja avustuksia haettiin yhteensä 4,8 miljoonalla eurolla. OAJ:n kehitysjohtajan Jari Caverneliksen mukaan hakemusten määrä ylitti odotukset.

16.03.2023 Uutinen
Psykososiaalista kuormitusta tulee ehkäistä nykyistä tehokkaammin

Työpaikkojen psykososiaalisia kuormitustekijöitä ei tunnisteta riittävästi eikä niitä osata hallita. OAJ pitää psykososiaalisen kuormituksen ennaltaehkäisyn vahvistamista tärkeänä, ja samoin ajattelee 84 % poliittisista päättäjistä. Ennalta ehkäisyn lisäksi tarvitaan ratkaisukeskeistä puuttumista kuormitustekijöihin. Tämä vaatii työpaikolla toimenpiteitä ja aktiivista yhteistoimintaa.

12.03.2023 Uutinen
Kohti sujuvaa arkea ja hyvinvointia Valkeakosken ammattiopistossa

Valkeakosken ammattiopistossa haluttiin sujuvoittaa opettajien arkea. OAJ:n työhyvinvointirahaston tukema VAAO-syke-hanke edistää yhteistyötä ja tukee pedagogista hyvinvointia.

03.03.2023 Uutinen
Yhteisiä pelisääntöjä ja aikaa ymmärrykselle

Miten rakentaa yhteiset pelisäännöt? Kuinka huolehtia työhyvinvoinnista muutoksen keskellä? Hallitulla hyvinvoinnilla, vastaisi Laurentius-koulu Lohjalta.

25.02.2023 Uutinen
Tuleva ammatillinen opettaja, tule mukaan seuraamaan verkkoluentoja työelämästä!

Hyvä tuleva ammatillinen opettaja! Tervetuloa OAJ:n kevään 2023 maksuttomille verkkoluennoille, jotka tarjoavat tietoa työelämästä. Tee työurastasi mahdollisimman turvallinen ja sujuva alusta saakka.

22.02.2023 Tapahtuma
Kiire ja kuormitus hallintaan yhtenäiskoulussa 

Miten sulauttaa ala- ja yläkoulun erilaiset toimintatavat yhteen niin, että tuloksena olisi yhtenäinen yhtenäiskoulun työyhteisö? Noin 1000 oppilaan Roukon koulu Valkeakoskelta haki OAJ:n työhyvinrahaston tukea, jotta se työyhteisönä onnistuisi selkeyttämään tavoitteitaan ja prosessejaan. 

22.02.2023 Uutinen
Varhaiskasvatuksen resurssiongelmat eivät voi tulla enää yllätyksenä kuntapäättäjille

Useat kasvukeskukset ovat painineet varhaiskasvatukseen liittyvien ongelmien kanssa jo pitkään. Lapsimäärän kasvu, varhaiskasvatuksen opettajapula, puutteelliset tilat ja kurjat työolot eivät ole enää yllätyksiä kuntapäättäjille. Selvitysten ja keskustelujenkaan jälkeen resurssitilanteeseen ei ole tullut muutoksia, vaan tilanteen on annettu olla ennallaan tai jopa pahentua. Tämä on saanut myös huolestuneet lasten vanhemmat liikkeelle Helsingissä.

16.01.2023 Uutinen
Työhyvinvoinnin avustusten hakuaika alkoi

OAJ:n työhyvinvointirahaston vuoden 2023 haku on avautunut. Avustusten hakuaika on 16.1.-10.3. Rahoitusta myönnetään uusiin, tänä alkaviin hankkeisiin.

16.01.2023 Uutinen
Puheenjohtajan Saunailtalive – työssäjaksaminen

Tervetuloa puheenjohtajan Saunailtaliveen, jonka aiheena on työssäjaksaminen, joka saattaa näin loppuvuodesta olla jo koetuksella.

05.12.2022 Tapahtuma
EHKÄISE.

Epäasiallista kohtelua voi ehkäistä  luomalla yhteisiä pelisääntöjä ja vahvistamalla työyhteisötaitoja. On myös tärkeää korjata työoloihin liittyviä epäkohtia huolehtimalla, ettei työpaikalla ole yhteishenkeä hiertäviä epäkohtia. Esimerkiksi epäoikeudenmukaisuus, epäselvät työnkuvat, heikko tiedonkulku ja liiallinen työmäärä johtavat herkästi epäasialliseen kohteluun.

30.11.2022 Sisältösivu