• logo
  • logo
Koulutuksen laatu

Vuoden koulu, oppilaitos tai päiväkoti

Valitsemme vuosittain vuoden koulun, oppilaitoksen tai päiväkodin. Vuoden koulu, oppilaitos tai päiväkoti -tunnustuksen saa yksikkö, jonka toiminta on esimerkillistä ja jossa viihtyvät sekä opettajat että oppilaat, opiskelijat tai päiväkodin lapset.

Tunnustus on todistus suomalaisen koulutus- ja kasvatusjärjestelmän korkeasta tasosta sekä mallikelpoisesta työyhteisöstä. Vuoden koulu, oppilaitos tai päiväkoti -kilpailu on järjestetty jo 28 kertaa.

Tämänhetkinen tunnustuksen kantaja on Tarvaalan kyläkoulu, jonka tuloksia on omassa kunnassa ihailtu jo pitkään. Vahva me-henki ja ehyt koulupolku ovat 62 oppilaan ja neljän opettajan koulun supervoimat.

Näin voit ilmoittaa ehdotuksesi palkinnon saajaksi

OAJ ottaa vastaan ehdotuksia palkinnon saajaksi keväisin helmi–maaliskuussa. Ehdotuksia voivat esittää OAJ:n valtakunnalliset piirit, opettajien ammattiyhdistykset sekä yksittäiset päiväkodit, koulut ja oppilaitokset.

Itseään ei voi ehdottaa, mutta esitykset vanhempainyhdistyksiltä sekä oppilaitosten tai päiväkotien ylläpitäjiltä ovat lämpimästi tervetulleita. Ehdotukseen on liitettävä kirjalliset perustelut sekä esittäjän ja ehdokkaan yhteystiedot.

Ketkä valitsevat palkittavan koulun, oppilaitoksen tai päiväkodin?

OAJ:n hallitus on nimennyt palkintoraadin, jonka puheenjohtajana toimii Marita Savonmäki. Raadin jäsenet ovat Asko Parkkinen ja Maarit Rahkola.

Raadin sihteerinä toimii järjestöasiamies Riitta Silvonen.

Jaa