• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "OVTES"

Usein kysyttyjä kysymyksiä uudesta kunta-alan OVTESista

Miten perhevapaauudistus toteutetaan, mitä muutoksia uudessa sopimuksessa on määräaikaisille opettajille? Näihin ja moniin muihin uutta OVTES-sopimusta askarruttaviin kysymyksiin löydät alta.

15.06.2022 Sisältösivu
Sitkeä neuvottelutoiminta toi lopulta kunta-alalle erillissopimuksen, palkankorotukset ja palkkaohjelman

Aktiivinen, sitkeä ja ratkaisuhakuinen yritys tuotti viimein tulosta kunta-alan neuvotteluissa, kirjoittaa OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto.

09.06.2022 Blogi
Kunta-alalle vihdoin sopimukset  

Neuvottelujärjestöt Juko ja Jau sekä Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT ovat hyväksyneet neuvottelutuloksen kunta-alan uusista virka- ja työehtosopimuksista. Samalla sovittiin myös opetusalan oma OVTES-sopimus. Sopimuksissa on viisivuotinen palkkaohjelma ja muita järjestöjen pitkään ajamia tavoitteita ja parannuksia, joita työnantaja on aiemmin tiukasti vastustanut.

08.06.2022 Uutinen
OVTESin uusi virka- ja työehtosopimus 

Tänään hyväksytty kunta-alan sopimus antaa raamin myös opetusalaa koskevaan OVTES-sopimukseen. OAJ ja KT neuvottelivat OVTES-sopimuksen keskenään, ja se tulee voimaan osana kunta-alan kokonaispakettia.

08.06.2022 Uutinen
Kunta-alan ylityö- ja vuoronvaihtokielto päättyy

Toistaiseksi voimassa ollut ylityö- ja vuoronvaihtokielto päättyy 8.6., koska kunta-alan neuvotteluosapuolet ovat tänään hyväksyneet neuvottelutuloksen kunta-alan uusista virka- ja työehtosopimuksista.

08.06.2022 Uutinen
OAJ: Palkkaohjelmalla parannusta opetusalan palkkakehitykseen

OAJ on tyytyväinen tänään hyväksyttyyn kunta-alan virka- ja työehtosopimukseen, jossa toteutui useita järjestön pitkäaikaisia tavoitteita. Erityisen tyytyväinen OAJ on monivuotisen palkkaohjelman mahdollistamaan palkkakehitykseen. Nyt tehty sopimus tuo opetusalalle vähintään 11,8 % lisää rahaa palkkoihin ja sopimusten parantamiseen.

08.06.2022 Tiedote
OAJ hyväksyi kunta-alan neuvottelutuloksen

OAJ:n hallitus hyväksyi eilen omalta osaltaan kunta-alaa koskevan neuvottelutuloksen ja samalla OAJ:n neuvotteleman OVTES-sopimuksen. Juko hyväksyi kunnan neuvottelutuloksen tänään.

07.06.2022 Uutinen
Juko, Jau ja KT neuvottelutulokseen

Kunta-alalla saavutettiin tänään 6.6. neuvottelutulos, joka siirtyy neuvotteluosapuolten hallintojen käsiteltäväksi.

06.06.2022 Uutinen
Ratkaisut auki sopimusneuvotteluissa

Peruskouluissa ja useimmissa toisen asteen oppilaitoksissa alkoi viimeinen työviikko, mutta valtaosa OAJ:n jäsenistä on yhä vailla uusia työ- ja virkaehtosopimuksia. Kunta-alan tilanne mutkistui entisestään viime viikolla, eikä edistystä tapahtunut myöskään yksityisellä opetusalalla.

30.05.2022 Uutinen
Kunta-alan neuvotteluissa uusia tunnusteluja

Kunta-alan työmarkkinaosapuolet ovat viime päivinä käyneet uusia tunnustelevia neuvotteluja kunnan virka- ja työehtosopimuksen aikaansaamiseksi. Varsinaisissa neuvotteluissa on ollut taukoa sen jälkeen, kun työriitaa ratkoneen sovittelulautakunnan sovintoehdotus kaatui yhden neuvottelujärjestön hylkäävään kantaan 11.5.  

20.05.2022 Uutinen