• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Kansainvälisyys"

Opettajat lujittavat Suomen maakuvaa

Suomi lujittaa maakuvaansa esittelemällä suomalaisia opettajia ja heidän ajatuksiaan oppimisesta ja opettamisesta. Näyttelyn tuottajaan Helena Liikanen-Rengeriin ja valokuvaajaan Minna Kurjenluomaan teki vaikutuksen opettajien vahva ammatti-identiteetti.

22.11.2023 Uutinen
Jäsen kysyy: Miksi OAJ tekee globaalin vastuun työtä? Miten voin jäsenenä osallistua tähän työhön?

Uskottavan ammattijärjestön on kannettava vastuunsa myös maan rajojen ulkopuolella, vaikka ydintoimintaa onkin järjestön jäsenten edunvalvonta kotimaassa. OAJ:n globaalin vastuun työllä on tärkeä oma roolinsa, sillä korostamme työssämme laadukkaan koulutuksen ja opettajien työelämän ihmisoikeuksien toteumista, kirjoittavat OAJ:n järjestöpäällikkö Jenni Arnkil ja Katja Järvinen blogikirjoituksessaan.

27.09.2023 Blogi
OAJ ja Tieteentekijät tapaavat yliopistojen johtoa – puheenaiheina hallitusohjelma ja kansainvälisten osaajien houkuttelu

Yliopistokierroksen tavoitteena on kuulla paikallisia näkökulmia valtakunnallisen vaikuttamistyön tueksi ja keskustella yliopistojen johdon kanssa akateemisen työelämän ajankohtaisista aiheista. Ensimmäinen liittojen yhteinen yliopistokierros järjestettiin kaksi vuotta sitten.

06.09.2023 Uutinen
Ammattiliitolta ammattiliitolle globaalin etelän hyväksi

On ollut opettavaista ja antoisaa nähdä, miten OAJ kantaa kortensa kekoon globaalin etelän opettajien ja oppilaiden hyväksi. Korkeakouluharjoittelijana olen saanut seurata, miten OAJ:n kehitysyhteistyö kohdistuu juuri opettajien työelämän ihmisoikeuksien vahvistamiseen, liitolta liitolle periaatteella.

13.06.2023 Blogi
OAJ mukana rakentamassa oikeudenmukaisempaa maailmaa

OAJ oli omalla esittelyteltallaan mukana viime viikonlopun Maailma kylässä -festivaaleilla kertomassa järjestön tekemästä kehitysyhteistyöstä ja opettajien työelämän ihmisoikeuksien toteutumisesta eri puolilla maailmaa.

29.05.2023 Uutinen
Ráfi čoavdda -bálkkašupmi

Ráfi huksemii dárbbašit unna daguid ja mearrádusaid, servoša huksema ja bajásdoallama. Ráffi ii huksejuvvo dušše fal ráfibevddiin, muhto ráffi dárbbaša daguid buot dásiin ja juohkebeaivválaš árggas.

16.03.2023 Sisältösivu
Jokaisella on oikeus koulutukseen

Suomalaisten osaamis- ja koulutustaso on laskenut dramaattisesti 2000-luvulla. Ilman julkista rahoitusta ja riittäviä resursseja osaamis- ja koulutustasoa ei saada käännettyä nousuun, muistuttaa OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto YK:n kansainvälisen koulutuspäivän blogikirjoituksessaan.

24.01.2023 Blogi
OAJ mukana eurooppalaisen kattojärjestö ETUCE:n erityiskonferenssissa Belgiassa

ETUCE:n erityiskonferenssi järjestettiin 5.-6.7. Belgian Liègessä. Konferenssi tarjosi jäsenjärjestöille tilaisuuden kokoontua yhteen rakentamaan yhteisiä tavoitteita ja pohtimaan tapoja opettajien sekä muiden koulutusalan työntekijöiden työn arvostuksen vahvistamiseksi.

06.07.2022 Uutinen
OAJ rakentaa vahvempaa opettajien edunvalvontaa maailmalla

Miksi OAJ tekee kehitysyhteistyötä? Eikö kotimaan ongelmien ratkaisemisessa ole riittävästi tehtävää?

06.06.2022 Blogi
OAJ keskeyttää yhteistyönsä Venäjän opettajien ammattiliiton ESEUR:n kanssa

OAJ keskeyttää yhteistyönsä Venäjän opettajien ammattiliiton ESEUR:n kanssa toistaiseksi ja tuomitsee Venäjän toimet Ukrainassa.

01.03.2022 Uutinen