• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Ammatillinen koulutus"

Helsinki Pridea luotsaa entinen opettaja – ”jokainen opettaja on esikuva”

Kouluterveyskyselyt kertovat, että sateenkaarinuoret voivat edelleen koulussa muita huonommin. Entinen opettaja ja nykyisin Helsinki Pride -tapahtumaa luotsaava Panu Mäenpää kuitenkin uskoo parempaan ja tasa-arvoisempaan tulevaisuuteen. Sen tekemisessä opettajilla on hänestä arvokas rooli.

15.06.2022 Uutinen
OAJ vaatii lisäaikaa toisen asteen kehittämisen valmisteluun

OAJ pitää hallituksen esitystä toisen asteen kehittämishankkeen tavoitteista oikean suuntaisina ja kannatettavina. Muutosesitystä ei OAJ:n mielestä kuitenkaan pidä nyt antaa, vaan valmistelua pitää jatkaa tiiviissä sidosryhmäyhteistyössä. Erityistä huomiota on kiinnitettävä henkilöstövaikutusten arviointiin.

14.06.2022 Lausunto
Ammatillisen koulutuksen rahoitusuudistukselle tarvitaan aikalisä

Ammatillista koulutusta ja sen rahoitusta tulee tarkastella ja ohjata yhtenä kokonaisuutena. Työikäisten osaamistarpeet eivät saa jäädä oppivelvollisten jalkoihin, sillä jatkuvan oppimisen tarve koskettaa kaikkia työikäisiä. OAJ ja kahdeksan muuta organisaatiota ottivat asiaan kantaa maanantaina yhteistiedotteella.

30.05.2022 Uutinen
Oppivelvollisuusuudistuksen rahoitus riittää luultua paremmin – tutustu OAJ:n raportteihin

Rahoitus riittää oppivelvollisuuden laajentamisen toimeenpanoon oletettua paremmin. Uusiin velvoitteisiin osoitettua rahoitusta ei kuitenkaan ole käytetty täysimääräisesti opetushenkilöstön lisäämiseen, mihin OAJ on pettynyt. Opiskelijoilla tuen tarve on kasvanut ja heillä on motivaatioon ja käyttäytymiseen liittyviä haasteita, minkä arvellaan osin johtuvan korona-ajan poikkeusjärjestelyistä. OAJ on julkaissut neljä raporttia oppivelvollisuusuudistuksen vaikutuksista eri koulutusmuodoissa.

18.05.2022 Uutinen
Kaksi pianonsoiton opettajaa kertoo palkkansa – ”Rakastan työtäni, mutta alanvaihto on usein mielessä”

Takana voi olla alalle valmistavia opintoja jopa yli 20 vuotta, mutta palkkapäivänä tilille kilahtaa hädin tuskin 2000 euroa. Kaksi pianonsoiton opettajaa kertoo työnsä merkityksestä ja palkkatasostaan. Parannusta tarvittaisiin, jotta ala houkuttelisi myös tulevaisuudessa.

09.05.2022 Uutinen
OAJ: Ammatillisen koulutuksen rahoitusratkaisu jää tasoltaan toivotusta

OAJ kiittää hallitusta ammatillisen koulutuksen rahojen vakinaistamisesta. Ammatillisen koulutuksen perusrahoituksen lisääminen 50 miljoonalla on askel oikeaan suuntaan. Koulutuksen järjestäjien on nyt näytettävä, että he ovat luottamuksen arvoisia, ja kohdennettava rahoitus määräaikaisten opettajien vakinaistamiseen.

05.04.2022 Tiedote
Teknologiaa ja osaamista huomiseen -webinaari

Millaisia toimenpiteitä tarvitaan yhteiskunnan eri tasoilla, jotta tekniikan alan osaajatarpeisiin pystytään vastaamaan? OAJ, TAMK ja Teknologiateollisuus kutsuvat sinut virtuaaliseen tilaisuuteen, jossa keskustelemme tekniikan alan työmarkkinanäkymistä, osaajatarpeista ja osaamisesta, urapoluista ja alan koulutuksesta.

25.03.2022 Tapahtuma
Mikä edistää kotoutumista -seminaari

Mikä edistää kotoutumista? Mitä Suomessa pitää tehdä maahanmuuton edistämiseksi? Osallistu OAJ:n seminaariin!

24.03.2022 Tapahtuma
PALKKAPÄIVÄ 5.4.2022 – oikeudenmukaisuutta kunta-alan ammattilaisille!

Tule Helsingin Senaatintorille pitämään ääntä kunta-alan ammattilaisten oikeudenmukaisen palkkauksen puolesta!

18.03.2022 Tapahtuma
OAJ:n kysely: Oppivelvollisuusuudistus ei onnistu, jos perusopetuksen oppimisen tukea ei korjata

Perusopetuksen toimimaton oppimisen tuki vaarantaa oppivelvollisuusuudistuksen onnistumisen, kertoo OAJ:n opetushenkilöstölle tekemä kysely. Vain harva opettaja pitää oppimisen tuen resursseja riittävinä. Opinto-ohjaajien määrää uudistuksessa on lisätty vain vähän, vaikka kyseessä on nimenomaan ohjauksen uudistus.

15.03.2022 Tiedote