• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Paikallisyhdistykset ja alayhdistykset

Kuvituskuva

Toimintamme kivijalkana ovat aktiivisesti toimivat paikallisyhdistykset ja niiden alayhdistykset.

Jokainen jäsenemme kuuluu johonkin paikallisyhdistykseen, sillä OAJ:hin liitytään paikallisyhdistysten kautta. Paikallisyhdistyksiä on lähes kolmesataa.

OAJ:n jäsenet järjestäytyvät yhteisiin kunta- tai työnantajakohtaisiin paikallisyhdistyksiin. Paikallisyhdistyksillä voi olla opettajaryhmä- ja oppilaitoskohtaisia alayhdistyksiä eli opettajayhdistyksiä.

Mikä on oma yhdistykseni?

Oma yhdistyksesi määräytyy edustamasi kouluasteen/opetusalan tai oppilaitoksen/työnantajan mukaan. Saat oman yhdistyksesi yhteystiedot oppilaitoksesi yhteysopettajalta tai kirjautumalla sisään OAJ:n sivuille.

Löydät kaikki kunta- ja työnantajakohtaiset paikallisyhdistykset myös liittymislomakkeesta. Jos vaihdat työpaikkaasi, paikallisyhdistyksesi voi muuttua samalla.

Liittymislomake

Paikallista edunvalvontaa ja ammatillista verkostoitumista

Paikallisyhdistykset kokoavat yhteen kaikki saman kunnan tai työnantajan palveluksessa olevat koulutus-, kasvatus- ja tutkimusalan ammattilaiset. Ne vastaavat paikallisesta edunvalvonnasta, ja niillä on OAJ:n myöntämät neuvottelu- ja sopimusoikeudet.

Paikallisyhdistykset alayhdistyksineen edistävät merkittävästi koulutus-, kasvatus- ja tutkimusalan ammattilaisten yhteenkuuluvuutta. Lisäksi ne järjestävät jäsenilleen yhteistä koulutusta ja virkistystoimintaa.

Jaa