Sökresultat för "FOSU"

Avtalsförhandlingarna för universiteten fortsätter den 13 mars

Förhandlingarna om kollektivavtalet för universitet fortsätter den 13 mars. Eftersom parterna inte nådde en lösning den 1 mars om de universitetsanställdas löner ska det nu också förhandlas om andra anställningsvillkor och avtalsperiodens längd.

02.03.2023 Nyheter
OAJ:s Katarina Murto: Skälig avtalslösning för staten

OAJ:s och FOSU:s ordförande Katarina Murto säger att statens avtalslösning som nåddes 23.2 är i sin helhet skälig. Utöver löneförhöjningarna förbättras också en del anställningsvillkor. Lönerna höjs i medeltal med sex procent under den tvååriga avtalsperioden.

23.02.2023 Nyheter
Katarina Murto valdes till ordförande för FOSU

OAJ:s ordförande Katarina Murto har valts till ordförande för förhandlingsorganisationen FOSU. Mandatperioden går fram till slutet av år 2023.

22.11.2022 Nyheter
Strejkerna slutar den här veckan – medling fortsätter

Idag är sista dagen av den en vecka långa strejken i kommunsektorn. Imorgon ger förlikningsnämnden ett medlingsbud. Strejken i femton privatskolor i Helsingfors pågår ännu i morgon.

09.05.2022 Nyheter
Nu är det strejk

Idag började över 20 000 lärare strejka. Strejken pågår i en vecka ifall ingen lösning nås under tiden. Det är strejk i kommunsektorn och i sjutton privatskolor.

03.05.2022 Nyheter
Ofta ställda frågor om övertids- och skiftbytesförbud

Här nedan har vi sammanställt frågor och svar om övertids- och skiftbytesförbud. Sidan uppdateras medan avtalsförhandlingar pågår.

02.03.2022 Sida
Avtalen är sista dagen i kraft för kommunen, staten och Avainta arbetsgivarna

Ännu har ingen lösning nåtts i avtalsförhandlingarna för kommunen, staten och Avainta arbetsgivarna. Förhandlingarna fortsätter idag måndag inom alla avtalsområden. Bildningsarbetsgivarnas avtal är i kraft ännu i mars och avtalet för privata socialservicebranschen går ut i slutet av april.

28.02.2022 Nyheter
Avtalsmålen diskuteras i förhandlingarna

Förhandlingarna om OAJ-medlemmarnas kollektivavtal är i gång. Vi avtalar om till exempel löner, arbetstider, ledigheter - saker som många tar för givna.

15.02.2022 Nyheter
FOSU sade upp kommunsektorns kollektivavtal

Förhandlingsorganisationen FOSU har idag sagt upp alla avtal inom kommunsektorn. Således bekräftade FOSU OAJ-styrelsens tidigare beslut om att säga upp de arbets- och tjänstekollektivavtal som gäller OAJ:s medlemmar.

11.01.2022 Nyheter
Avtalsförhandlingarna: OAJ eftersträvar ett flerårigt löneprogram

OAJ eftersträvar i avtalsförhandlingarna ett flerårigt löneprogram med vilket lärarnas löner och andra anställningsvillkor kan förbättras.

09.12.2021 Nyheter