• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Eduskuntavaalit"

Työelämäprofessori Martti Hetemäki: Koulutus on hyvinvoinnin ja talouskasvun tae

Suomen osaajapulan ratkomiseen tarvitaan sekä lisää korkeakoulutettuja suomalaisia että kansainvälisiä osaajia, sanoo suomalaisen talouspolitiikan grand old man Martti Hetemäki. Hänestä satsaukset tutkimusrahoitukseen olisivat välttämättömiä sekä talouskasvun että Suomen houkuttelevuuden turvaamiseksi.

01.02.2023 Uutinen
Koulutustaso aikuiskoulutuksella nousuun

Tuoreen Sivistyskatsaus 2023 -selvityksen mukaan väestön osaamista tulisi kasvattaa. Nuorten koulutustaso on laskenut huolestuttavasti, ja työikäisen väestön koulutustaso laskee tulevaisuudessa alle OECD-maiden keskitason.

30.01.2023 Blogi
OAJ tyrmää ministeriön aikeet leikata ammatillisen koulutuksen rahoitusta

Opetus- ja kulttuuriministeriössä harkitaan rahoituksen siirtämistä ammatillisesta koulutuksesta korkeakoulutukseen. OAJ:n koulutuspolitiikan johtaja pitää suunnitelmaa tyrmistyttävänä, sillä Suomi tarvitsee sekä ammatillisia osaajia että korkeasti koulutettuja.

27.01.2023 Uutinen
Puolueiden koulutuskeskustelu lauantaina 28.1. Educassa

Millaisella osaamisella Suomi pärjää nyt ja tulevaisuudessa? Miten koulutuksella saadaan maamme uuteen nousuun? OAJ kysyy, puoluejohtajat vastaavat lauantaina Educan Visio-lavalla. Tenttiä voi seurata suorana OAJ:n sivuilla.

25.01.2023 Uutinen
OAJ:ltä tuki varhaiskasvatuksen ongelmia koskevalle kansalaisaloitteelle

OAJ:n ja 50 000 allekirjoitusta saavuttaneen kansalaisaloitteen tavoitteet ovat yhtenäiset: Varhaiskasvatuksen henkilöstömitoitus on määriteltävä ryhmä- eikä päiväkotitasolla ja kaikille yli kolme vuotta täyttäneille on säädettävä sama henkilöstömitoitus riippumatta siitä, onko lapsi varhaiskasvatuksessa puoli päivää tai koko päivän.

25.01.2023 Uutinen
Kerro somessa työsi epäkohdista ja osallistu arvontaan!

Ryhmäkoot, oppimisen tuki, liiallinen työmäärä vai jokin muu? Educa-viikolla OAJ kannustaa opetusalan ammattilaisia kertomaan oman työnsä epäkohdista, joiden ratkaiseminen auttaisi rakentamaan tulevaisuudenkestävää Suomea.

23.01.2023 Uutinen
Rockmuusikko Jyrki69: Ilman koulutusta olisin haudassa

Sivistys tuo maailmaan rauhaa, ja siksi koulutukseen pitää yhteiskunnassa satsata, sanoo muusikko Jyrki "Jyrki69” Linnankivi. Hänestä kaikilla pitää olla jatkossakin taustasta riippumatta mahdollisuus päästä koulutuksen avulla elämään kiinni. Hänet sivistys on pitänyt hengissä rockin vaarallisessa maailmassa.

19.01.2023 Uutinen
Kansalais- ja työväenopistot ovat kuntalaisten sivistyksen sydän

Sivistys, meidän kaikkien perusoikeus, takaa Suomessa asuvien menestyksen nyt ja tulevaisuudessa. Kansalais- ja työväenopistoihin investointi parantaa kansalaisten hyvinvointia ja osaamisen kehittymistä sekä Suomen kilpailukykyä, muistuttavat OAJ:n erityisasiantuntija Tuovi Manninen ja Kansalaisopistojen liiton toiminnanjohtaja Jaana Nuottanen.

17.01.2023 Blogi
Yliopistojen perusrahoituksen vahvistaminen on vaikuttava keino edistää tki-toimintaa

Vuoden alussa tuli voimaan tutkimus- ja kehittämistoiminnan rahoituslaki, joka jäntevöittää suomalaista tiede- ja tutkimuspolitiikkaa. Nyt, kun tki-rahoituksen kohdentamisesta päätetään, on tärkeää huomioida korkeakoulujen rooli osana tki-ketjua. Osa näistä panostuksista pitää käyttää korkeakoulujen perusrahoituksen vahvistamiseen.

10.01.2023 Blogi