• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Kerro somessa työsi epäkohdista ja osallistu arvontaan!

23.01.2023 - 10.22 Uutinen
Kuvituskuva

Ryhmäkoot, oppimisen tuki, liiallinen työmäärä vai jokin muu? Educa-viikolla OAJ kannustaa opetusalan ammattilaisia kertomaan oman työnsä epäkohdista, joiden ratkaiseminen auttaisi rakentamaan tulevaisuudenkestävää Suomea.

OAJ korostaa vaalien alla osaavien opetusalan ammattilaisten tekemän työn merkitystä ja tarjoaa ratkaisuehdotuksia, joilla nykyisiin alan epäkohtiin voitaisiin puuttua. Vain huolehtimalla kaikkien osaamisen kehittymisestä ja ylläpitämisestä voidaan varmistaa, että meillä on jatkossakin taitavinta työvoimaa ja kuulumme maailman sivistyneimpiin kansoihin.

Educa-viikolla jäseniä kannustetaan nostamaan ääntään kuuluviin

Lauantaina 28. tammikuuta Educa-messuilla Helsingissä OAJ haastaa eduskuntapuolueiden johdon avaamaan ajatuksiaan siitä, miten he turvaisivat opetuksen laadun. Kello 11.30 alkavan keskustelun juontaa toimittaja Jan Andersson.

Samalla OAJ kannustaa kaikkia jäseniään kertomaan rohkeasti ja konkreettisesti omasta työstään ja siitä, mitkä epäkohdat työn arjessa kuormittavat ja vievät edellytyksiä onnistua oppimisen edistämisessä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

OAJ-somehaaste-oppimisentukikuntoon.png

Kerro ajatuksesi ja osallistu arvontaan sosiaalisessa mediassa

Kaipaatko työssäsi pienempiä ryhmäkokoja, parempia opetusmateriaaleja, lisää pätevää henkilöstöä, rauhallisempia työtiloja vai jotain ihan muuta? Kerro somessa ja avaa samalla mielellään myös sitä, miten kyseisen epäkohdan korjaaminen auttaisi sinua onnistumaan työssäsi.

Samalla voit osallistua arvontaan. Se onnistuu näin:

  • Kerro sosiaalisessa mediassa ajatuksiasi aiheesta Educa-viikolla (23.–29.1.2023)
  • Lisää mukaan #koulutusratkaisee-tunniste.

Halutessasi voit ladata talteen ja hyödyntää myös alta löytyviä valmiita kuvia, joihin on poimittu tekstejä opettajien päättäjille lähettämistä terveisistä.

Kuva: Oppimisen tuki kuntoon

Kuva: Ryhmäkoot pienemmiksi

Kuva: Opettajille työrauhaa

Kuva: Työvälineet kuntoon

Kuva: Opettajapulaan helpotusta
 
Arvontaan osallistuvat kaikki Twitterissä, Facebookissa ja Instagramissa Educa-viikon aikana jaetut julkiset päivitykset, joissa teemaa sivutaan ja joissa on mukana #koulutusratkaisee-tunniste.

Marimekko-KiitosOpettaja-400px.png

Kolmelle onnekkaalle Marimekko-paita uniikilla OAJ-värityksellä

Kaikkien julkisia päivityksiä #koulutusratkaisee-tunnisteella Educa-viikolla jakaneiden kesken arvontaan kolme Marimekon pitkähihaista tasaraitapaitaa uniikeilla OAJ:n sinisillä raidoilla.
 
Voittajiin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti siinä sosiaalisen median kanavassa, jossa arpaonnen suosima päivitys on julkaistu.

 

Teksti: Heikki Pölönen

Kuva: Leena Koskela

Tulevaisuudenkestävä Suomi tehdään koulutuksella

Tulevaisuutta emme voi varmuudella koskaan tietää. Mutta kun maailma ympärillämme muuttuu, yhdellä asialla voimme luoda turvaa: Koulutuksella. OAJ on laatinut seuraavalle hallitukselle ratkaisuehdotuksia, joilla vahvistetaan Suomen tulevaisuudenkestävyyttä.

OAJ:n ratkaisuehdotukset